Kupres Portal [Arhiva]

Kupres PLAY: Završni dojmovi

05.01.2011 17:43, 303 pregleda

Nakon skoro cijelog desetljeća „tišine“, na Kupresu je održan koncert alternativne glazbe KUPRES PLAY zamišljen  i pretvoren u djelo kao hibrid žive rock svirke i elektronske glazbe. Nakon više od šezdeset dana mukotrpne borbe, odbijanja i zavlačenja, konačno je došla ta noć da se na Kupresu dogodi ovaj događaj. U četvrtak, 30. prosinca 2010. s početkom u 21 sat u ex clubu "Crnac" kojeg je volonterski tim uspio oživjeti za ovu priliku. Prostor je to kojeg smo zatekli obraslog mahovinom, s popucalim cijevima i instalacijama, kišnog krova... Stanje u kojemu smo zatekli WC teško je i opisati te je prava šteta što prostor nije fotografiran prije restauracije... Ipak, uz puno truda sve smo to dotjerali u stanje kakvo i priliči događaju kojeg smo pripremali.

 

 

Najavnim jingleom događaja označen je početak programa i s improviziranog stagea članovi benda YOK ONO (Goran, Stipe i David Mihaljević te Iva Ivković), počeli su sa svirkom i u samom startu ostavili u čuđenju prisutnu publiku, jer malo ko je očekivao da će zvučati fenomenalno kako i jesu. Redali su se hitovi Negativa, Musea, Guano Apesa… A publika i osoblje su ih pratili plesnim pokretima. Na kraju prvog bloka na bini im se spontano pridružila Vjekoslava Batinić  te svojim altom, uz pratnju gitare, počastila prisutne otpjevavši  pjesmu s početka koncerta (Negative – Zbunjena).

 

 

Prije početka drugog bloka nakon osam godina na opće oduševljenje pojavio se domaći bend SKALP u sastavu Pero Vila, Marijan Lozančić, Ivica Lozančić i David Čičak te izveli Fantastičnu vatru od Majki i improvizacijski blues jam session. Nakon toga YOK ONO nastavljaju fenomenalno i u drugom bloku te povisuju temperaturu izvodeći pjesme Nirvane, Metallice, Dream Teathra…

 

 

Na kraju odlična pjevačica Iva najavljuje ono što slijedi: D.J. Marinu Đapić alias Mimoza koja prvim taktovima uzima sve ljubitelje elektronske glazbe i tri i pol sata nastavlja u animaciji publike šarajući od deep tech housea do drum“n bassa.

 

 

Što reći na kraju kao rezime svega? Dao Bog da se ovo ponovi i da bude češće ovakvih događaja na našoj visoravni. Ljudi su bili zadovoljni, a veliki broj mladih je žedan ovakvih događaja.

 

 

Sve je proteklo u najboljem redu i miru, te policija, koja je surađivala, nije imala potrebu sa bilo kakvom intervencijom, a za udrugu roditelja djece s posebnim potrebama "Krijesnica" preko prodaje bonova za piće i ulaznica, zaradilo se ugrubo nešto preko  2200 KM!

 

 

Na kraju, kao organizatori zahvalili bismo svima koji su imali ulogu u ovomu. Posebno HVALA svima onima koji su svojim dolaskom na naš događaj potpomogli ovu humanitarnu akciju, a bilo nas je preko dvije stotine... Također, poslali bismo poruku onima koji su nas sputavali i zavlačili, obećavali i lagali... Naš je entuzijazam, inat, i borba za plemeniti cilj - neuništiva i da nas sljedeći put shvate krajnje ozbiljno u našim namjerama te pruže ruku potpore i pomoći umjesto praznih riječi i obmana. Ova i ovakve akcije su od koristi za cijeli grad i sve žitelje Kupresa.

 

ZAHVALJUJEMO

 

Volonterima  koji su sudjelovali manje ili više u radnim akcijama i organizaciji kao i radnom doprinosu  na samom koncertu:

Andrija Batinić, Davor Čičak, David Čičak, Tomislav Mioč, Ilija Lozančić, Jure Juka Herceg, Mirko Grgić, Damir Mršo, David Mijoč, Marina Ševo, Zoran Ramljak, Tomislav Perković, Vladimir  Zrno, Ivan Pašalić, Jelena Smoljo, Ivan Čičak, Nikola Čičak, Vladimir  Zrno, Goran Raštegorac Anamarija Dumančić, Mirna Mihaljević, Ivan Hrnjkaš, David Ivković, Iva Batinić, Marina Lozančić, Marko Čičak, Ivica Brule Lozančić, Sanjin Oruč, Saša Bojić, Tomislav Tone Lozančić, Dragan Lozančić, Ana Šarić, Karla Lozančić, Tomislav Turalija, Jandre Bulut, Mario Zrno, Ivica Lozančić, Marijan Lozančić...  

 

Posebno zahvaljujemo: članovima benda YOK ONO I MARINI MIMOZI koji su se odrekli zarade u humanitarne svrhe i svojim nastupom razveselili naše uši.

 

Financijsku potporu su dali :

BINVEST d.o.o. Ožujsko pivo, Posušje

Mladež OO HDZ BIH Kupres

Commo d.o.o. PC "Kupres"  (TOM PROM)

Župni ured župe Uznesenja BDM Suho Polje Kupreški radio

Pilana "Stipe" Gradska kavana

Marko Jurič Pop Karlić

Friserski salon "Josipa"

Auto servis "Vila" Restoran i pansion "Kraljica" Mesnica "Bistrica" Papirnica "Sprung"  

 

Za tehničku, administrativnu i medijsku potporu :

Anti Čičku - Anji i "Hrvatskom domu" u Kupresu (na ustupanju razglasa i stolova) Tukši za (prostor) Kupreškom radiju (na medijskoj potpori i ustupanju Tomija - tonca)

Kupresportalu (na medijskoj potpori i objavljivanju fotografija i najava)

Policiji Općinskom načelniku Paraglajding klubu (na ustupanju žiro računa)

FOTO studiju "Ćibara" Poreznoj upravi...

 

Ako je netko još dao doprinos, a nije spomenut unaprijed se ispričavamo.

 

Neka se dogodi opet!

 

Mara

Vrh stranice