Kupres Portal [Arhiva]

Svečano otvoreno skijalište Stožer-Vrana

29.11.2008 12:54, 382 pregleda

Podno Stožera u i oko objekta „Kupreška kuća“ okupile su se brojni uzvanici s područja općine Kupres te iz Hercegovine i susjedne Republike Hrvatske. Nešto iza 13 sati počela je svečanost otvaranja skijališta.

Blagosov objekata i cijelog prostora obavio je župni vikar župe Otinovci-Kupres vlč. Oliver Jurišić. Nakon toga nazočnim se a par prigodnih riječi obratio jedan od vlasnika, Zoran Turalija, potom član predsjedništva olimpijskog Odbora Bosne i Hercegovine, Marinko Kvesić. On je istaknuo kako je ovaj događaj veliki korak u unaprjeđenju zimskog turizma na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine te je ohrabrio investitore da nastave započetim putem.

Drugi vlasnik, Miljenko Mandžo je rekao kako je ovo tek prva faza projekta i da se u narednim godinama na prostoru ski centra Stožer-Vrana planira napraviti još jedan hotel te još dvije vučnice. Načelnik općine Kupres, Stjepan Herceg je pozdravio ovaj projekt te izrazio uvjerenje kako će puno značiti za turističku ponudi grada zbog njegove blizine te je potom dodao kako će općina sa svoje strane podržavati ovaj centar kako bi on ubrzo postao potpun baš kako je zamišljeno u prostornom planu općine Kupres.

Čast da presječe svečanu vrpcu pripala je načelniku općine, a taj čin je uljepšala pjesma Kuprešaka u narodnoj nošnji. Potom je nastavljena zabava i druženje uz pjesmu i bogatu trpezu do kasno u noć. Ovo je bila prilika za brojne susrete sa zanimljivim ljudima iz svijeta turizma politike i gospodarstva, a najavljeno je da, bez obzira na krizu o kojoj bruji svijet, investiranje na Kupres neće prestati.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE!

Vrh stranice