Kupres Portal [Arhiva]

Sveti Nikola darivao kupreške mališane

05.12.2010 16:04, 275 pregleda

Kupreška visoravan danas je ugostila jednog neobičnog i zanimljivog gosta. Naime, našu je malu visoravan posjetio, ni manje ni više, nego pravi pravcati Sveti Nikola, a povod njegovog današnjeg dolaska je darivanje djece članova udruge "Krijesnica" iz Kupresa. Ova udruga okuplja roditelje djece s posebnim potrebama, a njih desetak danas je darivano u prostorijama gradske vijećnice.

Tako je danas desetak kupreških mališana napokon imalo priliku upoznati osobu s kojom se upravo u ovo doba godine, u vrijeme radosti i darivanja, upoznaju mališani iz svih krajeva svijeta. Sveti Nikola je bio "široke ruke" ispunivši im gotovo sve želje koje su naši mališani poželjeli, a da su stvarno zaslužili sve ono što su dobili govori i činjenica da je Sveti Nikola svojeg pomoćnika Krampusa danas nagradio slobodnim danom pošto za njega, eto, nije bilo posla.

S obzirom da je Sveti Nikola danas prilično zauzet, nije nam stigao mnogo toga reći osim pohvaliti se dobrim zdravljem i malo se požaliti na neuobičajeno toplo vrijeme kakvo je vladalo danas Kupreškoj visoravni.

Pošto su naši mali anđeli iz "Krijesnice" zaista posebni, Sveti Nikola je ove godine prvo darovao njih, a tijekom večeri bi trebao darovati i ostale kupreške mališane. Stoga, draga djeco, pripremite čizmice i cipelice, dobro ih očistite i ulaštite, pa ujutro kad se probudite, pogledajte što Vam je to Sveti Nikola ove godine darovao.

Vrh stranice