Kupres Portal [Arhiva]

Kiša... Ne prestaje!

03.12.2010 13:25, 267 pregleda

Potaknut obilnim kišnim padalinama koje su pogodile Kuprešku visoravan posljednjih dana, obraćam Vam se u nadi da će ovo užasno vrijeme napokon prestati i da ćemo ugledati vedro nebo iznad sebe.

Naime, zbog više stotina litara kiše po četvornom metru koje su se slile proteklih dana na naše tlo, jedan dio (neasfaltiranih) kupreških ulica potpuno je neprohodan zbog vododerina, a brojne obitelji (među kojima je i moja) pretrpjele su veliku materijalnu štetu zbog plavljenja dvorišta, kuća i podruma.

Da ne ispadne kako govorim na pamet, predstavljam Vam nekoliko fotografija snimljenih iz mojeg dvorišta, a ako mislite da je ovako samo kod mene, na žalost NIJE!

Kako vidite, moje, ali i brojna druga dvorišta, pretvorena su u bazene ili "rižina polja" te nam se ostaje samo nadati i moliti Boga da ovo vodeno zlo prestane. S obzirom na temperaturu, o snijegu za sada ne možemo niti razmišljati jer je temperatura bliža 10°C nego 0°C, a prema najavi meteorologa, ono što možemo očekivati narednih dana su nove kišne kapi.

S obzirom na situaciju, nema smisla nikoga okrivljivati za poplave, premda bi se "krivci" mogli lako pronaći. Previše stvari ne funkcionira kako treba, od gradske kanalizacije do divlje izgradnje cesta, ali za sada možemo biti sretni što nam situacija nije mnogo gora.

U susjednom Tomislavgradu stanje je odavno prešlo kritičnu granicu te su neka sela ostala potpuno odsječena od ostatka općine. Više o poplavama na Duvanjskom polju pročitajte kod kolega iz Tomislavcityja!

Vrh stranice