Kupres Portal [Arhiva]

Završena sezona zimskih godišnjih odmora

11.01.2009 18:57, 211 pregleda

Današnjim danom ne samo da je službeno završeno božićno vrijeme nego je i završila zimska sezona godišnjih odmora. Kako su se godišnji odmori odrazili na Kupres? Premda smo bezbroj puta optužili sudbu kletu da nemamo dovoljno snijega, čini se da je ovogodišnja zimska sezona ipak daleko od izgubljene.

Padom prvog konkretnijeg snijega, na dan Nove godine, napokon je krenula toliko željena turistička sezona na Kupresu. Skijališta su proradila, a broj stanovnika u Kupresu se u najmanju ruku udvostručio. Međutim, nakon današnjeg dana možemo očekivati smanjen broj posjetitelja kupreških skijališta. Najveći razlog tomu je činjenica da od sutra većina skijaša mora natrag na posao, a druga je stvar početak drugog polugodišta u svim školama u Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj.

Međutim, zadnji vikend uoči povratka na posao kupreški turisti su itekako dobro iskoristili za zimske radosti. Tako je ovog vikenda kupreška skijališta pohodilo gotovo 10.000 skijaša, a čekanja na red za vučnice su prelazila 15 minuta. Osim idealnih vremenskih uvjeta (sunce i vedro nebo pratili su skijaše posljednjih desetak dana), veliki broj skijaša su privukle i povoljne cijene dnevnih karata na skijalištu Stožer-Vrana čija je cijena proteklih dana bila svega pet konvertibilnih maraka. Naravno, ova akcija će trajati sve dok ima interesa za skijanjem stoga, ako želite i Vi uhvatiti jeftiniju dnevnu kartu na ovom skijalištu, požurite i iskoristite ovu izvanrednu priliku.

Ipak, već od sutra naš će gradić nastaviti s onim uobičajenim ritmom, bez gužve na ulicama i bez velikog broja automobila s HR registarskim oznakama. Tako će biti sve do idućeg vikenda kada ponovno očekujemo veliki broj posjetitelja iz Dalmacije i Hercegovine.

Vrh stranice