Kupres Portal [Arhiva]

Stigla "prava" zima

27.11.2010 15:01, 217 pregleda

Napokon smo i to dočekali... Na Kupres je definitivno stigla zima, a zajedno s prvim "pravim" centimetrima snijega došli su nam i prvi gosti. Šećući danas gradom vidjeh brojna vozila stranih registarskih oznaka. Ima ih od svuda... Od Njemačke, Austrije pa do već uobičajene Hrvatske, i svi su došli vidjeti to kupreško zimsko čudo. Pripreme za ovogodišnju zimsku turističku sezonu su u punom jeku. Skijalište na Čajuši već od 01. prosinca spremno je za prve skijaše, a ono na Stožeru čeka novi snijeg koji je najavljen već od srijede. Inače, meteorolozi najavljuju kako će predstojeće snježne padaline biti iznimno obilne pa se očekuje više od pola metra snijega.

Snijeg koji je posljednjih godina postao zamašnjak razvoja kupreškog gospodarstva ponekad postane i kamen spoticanja. Naime, često govorimo kako se u našem gradu ne zna ni tko pije ni tko plaća, a ove se godine očito ne zna ni tko čisti snijeg s gradskih ulica. Većina gradskih ulica potpuno su neprohodne za osobna vozila, a da ni pješacima ne bude nimalo lakše pobrinula se južina koja je sinoćnjih tridesetak centimetara snijega dobrano skresala i stvorila velike količine vode na kolniku. Kaljuža nastala zbog neočišćenog i otopljenog snijega danas je dobrano otežala kretanje gradskim ulicama, a sve će se dodatno pogoršati dolaskom noći i smrzavanjem uslijed pada temperature.

Ipak, da nije sve sivo govori nam i vijest da je se krenulo u organizaciju dočeka Nove godine na otvorenom. Po tko zna koju godinu za redom, Kuprešaci i naši gosti, moći će dočekati Novu godinu na središnjem gradskom trgu s kuhanim vinom i glazbom uživo. Kako smo neslužbeno doznali, ove su se godine u doček uključili i članovi Kupreške udruge mladih zbog čega možemo očekivati i malo više inovativnosti u samom programu dočeka. Više detalja o tijeku organizacije dočeka ćemo objaviti naknadno.

Za kraj mog današnjeg obraćanja... Ove fotografije nisu vezane uz moju današnju priču nego su podsjetnik koliko lijepa može biti kupreška zima! ;)

Vrh stranice