Kupres Portal [Arhiva]

Predstavljen prvi CD Napretkovog zbora "Kraljica Katarina"

24.11.2010 11:17, 612 pregleda

Povodom blagdana Svete Cecilije, zaštitnice orguljaša i pjevačkih zborova, u ponedjeljak je priređeno skromno predstavljanje prvog CD-a Napretkovog mješovitog zbora "Kraljica Katarina".

Svetom misom u 17 sati iskazana je zahvalnost Bogu što je još jedan uspješan projekt kupreškog Napretka priveden kraju, a da će se s uspješnim radom i nastaviti, svjedoče najave gostovanja članova kupreške podružnice Napretka u emisiji "Dobro jutro Hrvatska", te na godišnjoj smotri hrvatskih mješovitih zborova u Gučoj Gori.

Ovaj mješoviti zbor svojim je nastupima postao prepoznatljiv i cijenjen širom Bosne i Hercegovine te s pravom možemo reći da je postao jednim od najprepoznatljivijih kupreških brendova.

Zbor u "akciji": travanjski nastup u sarajevskoj katedrali

Inače, materijali za ovaj CD snimani su još u lipnju u otinovačkoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja koja nudi izvrstan aukustički ugođaj pogodan upravo za snimanje ovakvih izvedbi, a snimanje i obradu otpjevanih materijala vodio je vlč. prof. Marko Stanušić, profesor crkvene glazbe na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu iza kojeg stoji niz sličnih uspješnih projekata.

Na CD-u je predstavljeno ukupno sedamnaest skladbi od kojih je deset duhovnog, a sedam svjetovnog karaktera, a sam CD je napravljen u spomen na pokojnog kupreškog župnika don Dominika Stojanovića, nekadašnjeg predsjednika kupreškog Napretka i velikog prijatelja ovog zbora.

Svi zainteresirani CD mogu nabaviti u Predsjedništvu Napretka ili kod kupreškog kapelana don Dragana Jurića, a valja naponenuti da kupnjom ovog CD-a pomažete daljnji uspješan rad našeg zbora.

Naše "Napretkovce" možete poslušati u tri skladbe koje možete preuzeti na sljedećim linkovima:

Zbor Kraljica "Katarina" - GloriaZbor Kraljica "Katarina" - Moja diridikaZbor Kraljica "Katarina" - Krist uskrsnu

Vrh stranice