Kupres Portal [Arhiva]

Ljudska glupost opet na djelu

16.11.2010 13:30, 251 pregleda

Nedavno smo na našim stranicama pisali o pronađenom otpadu u šumi. Nažalost, nije trebalo dugo čekati da se ponovi sličan eko incident. Naime, na samom prijevoju Kupreška vrata koji se nalazi u neposrednoj blizini grada, pronađeni su ostaci dviju uginulih životinja, točnije domaćih svinja.

Nesavjesni pojedinac tijela uginulih životinja izbacio je tik uz samu prometnicu, a radi se o staroj cesti, koja danas služi kao šetalište i mjesto za odmor kupreškim izletnicima i rekreativcima u prirodi. Nesnosan smrad dočekao je slučajne prolaznike koji su ostali zatečeni prizorom.

Da stvar bude gora, strvine su bačene u blizini nadstrešnice i klupa za sjedenje koje je izgradila Šumarija Kupres na dobrobit svih građana Kupresa i dragih nam gostiju. Ostaci uginulih životinja sanirani su od strane djelatnika šumarije i poduzeća "Dolomit"d.o.o. iz Kupresa kojima se ovim putem zahvaljujemo. Ako je netko od slučajnih prolaznika vidio počinitelja ovog nedjela neka se obrati djelatnicima PP Kupres ili općinskim inspektorima kako bi se počinitelj prikladno kaznio da se ovakve stvari ubuduće ne ponove.

Ostaje nam se zapitati, dokle je čovjek spreman ići u sustavnom uništavanju prirode i svega lijepoga što nam je Bog dao? Kakvu poruku šaljemo generacijama koje dolaze iza nas? Ovo zasigurno nije put kojim ćemo od Kupresa učiniti prepoznatljivo turističko mjesto.

/ hbsume.ba

Vrh stranice