Kupres Portal [Arhiva]

MUP HBŽ donirao vrijedni agregat kupreškom Domu zdravlja

11.11.2010 12:33, 223 pregleda

Zahvaljujući Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegbosanske županije i resornom ministru Filipu Zrni, kupreški Dom zdravlja od sada je bogatiji za vrijedan generator električne energije. Naime, ovim generatorom osigurana je neprekidna opskrba električnom energijom što je temeljni preduvjet normalnog funkcioniranja Doma zdravlja.

Premda vrijednost generatora u donacijskim dokumentima nije navedena, slobodne procjene govore o približnoj vrijednosti od trideset tisuća konvertibilnih maraka.

Dom zdravlja u Kupresu

- Kupreški Dom zdravlja nekada je posjedovao sličan generator koji je, nakon kvara prije desetak godina, devastiran. Od tada pa do danas mi smo muku mučili s opskrbom električne energije. Zbog stalnog i pouzdanog rada naših aparata, laboratorijske opreme i rasvjetnih elemenata, potreban je stalan i kvalitetan izvor električne energije koji smo s ovim generatorom, napokon dobili. Zahvaljujući Bogu, dobrim ljudima, razgovoru i jednoj tolerantnoj atmosferi, mi smo preko Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije dobili jako dobar generator koji će jamčiti daljnji uspješan rad našeg Doma zdravlja., rekao je danas ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivica Čičak, gostujući u programu Kupreškog radija.

Inače, sam generator je snažan približno 28 kW, a težak oko 800 kg. Dom zdravlja iz Kupresa angažirao je i jedno privatno poduzeće koje će tijekom današnjeg dana instalirati novi generator koji će već od sutrašnjeg dana biti u funkciji.

U ime svih korisnika usluga našeg Doma zdravlja, Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ, Ministru i svima ostalima koji su zaslužni za ovu donaciju, jedno iskreno HVALA!

Vrh stranice