Kupres Portal [Arhiva]

Rezultati istraživanja: Suradnja Općine, medija i građana

28.10.2010 14:50, 237 pregleda

Kako je bilo i najavljeno, petnaest dana nakon početka online istraživanja, došlo je vrijeme da Vam predstavimo rezultate. Našem istraživanju odazvalo se 42 građana koji su odgovarali na tri vrste pitanja.

Istraživanje je pokrenuto na inicijativu radne grupe "Mediji u mojoj zajednici", a ovih petnaestak dana mogli ste ga pronaći na web stranicama Kupreškog radija i Kupresportala.

U istraživanju je sudjelovalo 42 građana koji su odgovarali na tri vrste pitanja (da/ne, višestruki izbor i vlastiti prijedlog), a rezultati su sljedeći:

Kako vidite, na pitanje "Jeste li dovoljno upoznati s radom Općine Kupres?" odgovorilo je ukupno 32 građana, a njih čak 81% (26 građana) smatra da nisu dovoljno upoznati s radom Općine. S druge strane, njih 19% (6 građana) smatra da je njihova informiranost o radu Općine Kupres dovoljna.

U drugom setu pitanja (višestruki izbor) građani su odgovarali na pitanje "Kako unaprijediti komunikaciju i informiranje između Općine, medija i građana?" u kojoj su nam građani ponudili ukupno 78 odgovora. Njih čak 62% smatra da je nužno da Općina otvori svoju službenu web stranicu, a također, naglašena je uloga radija koji bi redovitim radijskim emisijama s temama od lokalnog značaja uvelike mogao doprinijeti razvoju ove vrste komunikacije.

Treća vrsta pitanja bila je "Navedi pitanje ili problem iz tvoje zajednice, susjedstva i sl. na koje mediji trebaju obratiti pozornost?" gdje su građani ponudili trinaest konkretnih prijedloga. Najviše prijedloga upućeno je ka rješavanju nesređenih komunalnih problema, čistoće grada, stanja vodovodnih cijevi i gradske rasvjete, a naglašeno je i preispitivanje uloge medija u društvu.

Cjelokupnu analizu zajedno sa svim ponuđenim prijedlozima možete preuzeti u obliku PDF dokumenta klikom OVDJE, a analiza je rađena na temelju Zoomerang web servisa čiju vlasitu analizu našeg istraživanja možete pogledati klikom OVDJE.

U ime radne grupe "Mediji u mojoj zajednici" najsrdačnije se zahvaljujemo svima koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i sudjelovali u našem istraživanju.

Vrh stranice