Kupres Portal [Arhiva]

Pomozimo kupreškoj Krijesnici

23.10.2010 12:28, 256 pregleda

Jučer je u prostorijama Općine Kupres održan sastanak Udruge roditelja djece s posebnim potrebama “ Krijesnica“ koja trenutno broji dvanaest članova. Na sastanku su roditelji iznijeli probleme s kojima se svakodnevno susreću, te su raspravljali o daljnjem radu udruge i njihovim potrebama. Nedostatak prostorija za rad, manjak financijskih sredstava, stručnog kadra i kvalitetnih materijala za rad s djecom, samo su neki od mnogobrojnih problema s kojima se susreću roditelji i članovi udruge. Ovom prilikom vam predstavljamo kuprešku „ Krijesnicu“ , te se nadamo da ćete i vi svojim prilogom i podrškom poduprijeti rad udruge i tako djeci podariti osmijeh na lice!

Udruga „ Krijesnica“ utemeljena je 6. rujna 2005. godine na inicijativu Centra za socijalni rad Kupres i roditelja djece s posebnim potrebama, kako bi lakše ostvarili svoja prava i na taj način pomogli sebi i svojoj djeci. Na poziv predsjednika inicijativnog Odbora gospodina Zdravka Mioča i Drage Lovrića, u suradnji sa Misijom OSCE-a, na utemeljiteljskoj skupštini bilo je nazočno oko 25 osoba te je izabrano vodstvo Udruge. Za predsjednika skupštineUdruge je izabran gosp. Markica Ledić, a za predsjednika Upravnog odbora Udruge izabrana je gđa. Ljerka Pavlović. Rad Udruge u proteklom periodu najviše se ogledao kroz pomoć Odjeljenju djece s posebnim potrebama pri Osnovnoj školi fra Miroslava Džaje, gdje se u tada trenutku nalazilo petero djece, koji su pohađali nastavu po programu prilagođenom njihovim sposobnostima. Rad se također ogledao u stalnom traženju i pronalasku mogućnosti upošljavanja stručnih kadrova koji bi pomagali djeci, a prije svega defektologa, pedagoga i psihologa, uz podršku ravnatelja osnovne škole, Marka Tovila. Na sreću uspjeli smo dobiti defektologa i pedagoga u osnovnoj školi, a time su nastava i rad sa djecom napokon zastupljeni sukladno Zakonu.Udruga je za odjeljenje osiguravala sva potrebna tehnička pomagala i knjige kako bi djeci osigurala normalniji rad. Organizirali smo akcije dijeljenja poklon paketa za svu djecu za Sv. Nikolu.Dosada smo surađivali sa srodnim Udrugama: „ Koraci“ iz Livna, „ Sunce“ iz Mostara i „ Dobro“ iz Sarajeva.

Udruga trenutno nema prostorije u kojima bi se okupljala niti stalni izvor prihoda. Našoj učionici nedostaje didaktičkih materijala koji su neophodni za rad s djecom! Molimo sve one koji bi htjeli poduprijeti rad „ Krijesnice“ financijskom, volonterskom i prijateljskom suradnjom i pomoći da se jave na : Kontakt: krijesnica.kupres@gmail.com Predsjednica Upravnog odbora: Ljerka Pavlović Tel: 063 351 137 Predsjednik Skupštine Udruge: Markica Ledić Dopredsjednik Udruge: Zdravko Mioč Defektolog: Dalibor Franjić Tel: 034 274 741 Tel: 063 343 363 Tel: 061 830 055

Tomislav Perković

Vrh stranice