Kupres Portal [Arhiva]

Zima pokazuje zube: Jutros u Kupresu -20°C

06.01.2009 11:16, 207 pregleda

Posljednjih nekoliko kupreških jutara zapamćeno je kao najhladnija jutra ove zime. Zašto je to tako, pogledali smo malo prognostičku kartu koja nam je otkrila da se u cijeloj jugoistočnoj Europi temperatura ovih dana jako spustila. Tako su, konkretno na Kupresu, posljednja dva jutra bila najhladnija ove zime kada se temperatura spustila na -19°C ili čak -20°C koliko je izmjereno jutros.

Osim u Kupresu, rekordno niske temperature su zabilježene i u susjednim općinama: Livno, Tomislavgrad i Bugojno, a prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog Zavoda i narednih dana nas očekuje slično vrijeme, izuzev četvrtka za kada je najavljen snijeg. Prema tome, u srijedu, petak i subotu trebamo pripremiti topliju odjeću jer su za te dane najavljene jutarnje temperature ispod -15°C.

Kako vidimo, čini se da je zima udarila svom svojom silinom tek nakon Nove godine te se nadamo da ćemo zajedno s Novom godinom, u naše krajeve dočekati i one dobre stare zimske uvjete na kakve smo proteklih nekoliko godina gotovo i zaboravili.

Vrh stranice