Kupres Portal [Arhiva]

Održan kros učenika kupreške osnovne škole

17.09.2010 11:11, 727 pregleda

Da je Kupres grad sporta i grad mladosti još smo se jednom uvjerili danas kad je na gradskim ulicama povodom sutrašnjeg Dana naše općine organiziran kros učenika Osnovne škole fra Miroslava Džaje iz Kupresa.

Premda uz oblačno i pomalo prohladno vrijeme, ovogodišnje izdanje krosa na gradske ulice primamilo je više stotina gledatelja, a naši natjecatelji, njih tristotinjak, ove su godine trčali Zagrebačkom ulicom do središnjeg Trga hrvatskih vitezova.

Trkačka natjecanja otvorile su djevojčice petih i šestih razreda među kojima je dionicu dugu 300 metara najbrže pretrčala Matea Dumančić iz 6. a razreda. Za njom, na drugom i trećem mjestu, slijedile su Anja Lozančić (6. b) i Emina Ugarak (6. b) dok su četvrta i peta bile Ramona Čolić (6. a) i Antonela Radoš (6. b).

Druga utrka bila je posvećena dječacima iz iste generacije. Među njima se najbržim pokazao Vilim Mioč (6. a) koji je više nego uvjerljivo slavio ispred Ante Radoša (6. b) i Ante Turalije (6. a). U istoj konkurenciji na četvrtom i petom mjestu završili su Stjepan Dumančić (6. b) i Mirko Čolić (6. a).

Nakon petih i šestih razreda na scenu su stupili učenici i učenice sedmih i osmih razreda. U konkurenciji djevojčica najbrža je bila Marija Sučić iz 7. a, iza nje su bile Nikolina Smoljo iz 7. b i Klara Vila iz 7. a. Kao četvrta i peta završile su Nina Ćurković (7. b) i Andrea Bulut (7. a).

U konkurenciji dječaka iz 7. i 8. razreda uvjerljivo je slavio Tvrtko Bagarić (8. b) ispred Jakova Perije i Marka Žulja (oba iz 8. a). Antonio Mihaljević (8. b) i Josip Lozančić (8. a) završili su kao četvrti i peti.

Kao šećer na kraju sačuvana je utrka naših najmlađih atletičara, učenika i učenica trećih i četvrtih razreda kupreške osnovne škole. Među djevojčicama najbrža je bila Nikolina Šimić iz 4. a, druga je bila Nika Čolić iz 3. b, a treća je bila Anđelina Mihaljević iz 4. a. Četvrto i peto mjesto su također zauzele djevojčice iz trećih razreda i to Marijana Galić i Lorena Lozančić, obje iz 3. a.

Među dječacima najbrži je bio Leonardo Jezidžić iz 3. a koji je slavio ispred Emanuela Budimira iz 4. a i Karla Barišića iz 3. a. Kao četvrti i peti utrku su završili Nikola Batinić iz 3. a i Matej Dumančić iz 4. b.

Po završetku natjecanja najuspješnijima su Načelnik općine Stjepan Herceg i Dopredsjednik Općinskog vijeća Općine Kupres dr. Ivica Čičak dodijelili prigodna priznanja, a najveće priznanje našem gradiću može biti činjenica da je ove godine broj učenika naše osnovne škole veći nego ikad što je ujedno i jamstvo ostanka i opstanka Hrvatskog naroda na ovoj visoravni.

Fotogalerija klikom OVDJE!

Vrh stranice