Kupres Portal [Arhiva]

Split glatko dobio Zrinjski 2:0, a moglo je biti i 6:0

04.09.2010 16:27, 262 pregleda

Split je odigrao vrhunsko prvo poluvrijeme protiv Zrinjskoga nakon četiri dana punjenja akumulatora na Kupresu, a drugo, koje su odigrale pričuve, bilo je možda još i bolje. Split je stvorio 12 izglednih prilika, a pravo je čudo kako utakmica nije završila 6:0.

- Prezadovoljan sam utakmicom, bilo je izvrsno, nadam se da i u Zagrebu u petak možemo ostvariti pozitivan rezultat, - kazao nam je sportski direktor crvenih Nenad Pralija.

Splitovci su bili puno bolja momčad od Zrinjskoga koji zauzima četvrtu poziciju u Bosni i Hercegovini, a na Kupresu je imao i oko 200 svojih navijača, Ultrasa. Potez utakmica se dogodio u 18. minuti kada je Bojan Golubović kojega je pratila čitava uža obrana, a on petom u u trku asistirao za nadolazećeg Antu Vitaića koji je iz drugoga plana s 12 metara pogodio lijevi kut plasirajući loptu. Nakon toga je Split imao još dvije prilike kada su Obilinović i Serdarušić pucali preko gola, a s druge strane je uzvratio mladi Ivan Lendrić, Hajdukov napadač na posudbi u Mostaru.

Split je do 2:0 došao nakon korner koji je izveo Romano Obilinović, a najviši u skoku bio je Igor Budiša. Kopija je to gola protiv Hajduka samo što su onda u glavnim ulogama bili Ante Vitaić i Golubović, autori superakcije kod prvoga pogotka protiv Zrinjskoga.

U nastavku je Katalinić promijenio sve igrače u polju, na vratima je ostao Vuković jer se Zagorac ozlijedio na treningu pa nije bilo potrebno riskirati. Iz prvoga sastavu su izostali Goran Radnić koji je dobio slobodno zbog privatnih obveza te Velimir Vidić koji otišao uz suprugu čekati prinovu u obitelji.

Split je u nastavku igrao praktički bez obrambenih igrača po vokaciji, stopere su igrali Pe. Šimić i Lojić, a u momčadi su bila čak tri centarfora: Deranja, Querimi i Parać. Prigode su imali samo Splitovci: najprije Pe. Šimić glavom pa Querimi i Grizelj iz daljine, a Parać je iz voleja pucao tik iznad grede na dodavanje Querimija. Querimi je bio najbolji Splitovac u drugom dijelu, podijelio je pet-šest vrhunskih lopti, a da su Deranja i Parać imali sreće i oni bi se upisali u strijelce. Pucali su još Pehar i Grizelj, stvarno je kad se sve zbroji trebalo biti puno više razlike za Split.

KUPRES – Igralište sportsko-rekreacijskog centra Adria Ski. Gledatelja 250.

Prijateljska nogometna utakmica HŠK Zrinjski (Mostar) – RNK Split 0:2 (0:2). Sudac Tomislav Čuić (Tomislavgrad). Strijelci: 0:1 A. Vitaić (18.), 0:2 Budiša (35.)

ZRINJSKI: Hadžić, Džidić, Aničić, Zovko, Selimović, Mi. Pehar, Sušić, Ivanković, Zadro, Lendrić, Rizvanović. (još su igrali: Budimir, Bencun, Miličević, Sesar, Đurić, Martinović, Dragičević, Puljić, Bartulica. Trener: Dragan Jović

SPLIT: Vuković, Dan. Rašić, Milović, Budiša, Pirić, Pr. Šimić, A. Vitaić, Bučan, Serdarušić, Obilinović, Golubović; Drugo poluvrijeme: Vuković, Erceg, Pe. Šimić, Lojić, Dam. Rašić, Pehar, Žužul, Querimi, Deranja, Grizelj, Parać. Trener Ivan Katalinić.

Dražen Kuzmanić / FOTO:

Vrh stranice