Kupres Portal [Arhiva]

Otvorene XII. sportske igre HVIDR-e HVO-a Herceg Bosne

28.08.2010 08:38, 209 pregleda

Kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH i aktualna predsjednica FBiH Borjana Krišto u Kupresu je svečano otvorila XII. športske igre HVIDR-e HVO-a HB koje se ove godine održavaju od 27. do 29. kolovoza na terenima sportsko-rekreacijskog centra Adria SKI na Čajuši.

Poruke prijateljstva

Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, koja je pokroviteljica ovogodišnjih igara, prije svečanog otvaranja Sportskih igra zajedno s Draganom Radićem, predsjednikom HVIDR-e HVO -a HB, i Jasnom Zlomislić, predsjednicom Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja pripadnika HVO-a, položila je vijenac na spomen-križu poginulim braniteljima HVO-a Kupresa, Suho Polje - Zlosela.

Krišto je ponovno iskoristila prigodu te je osobno čestitala Draganu Radiću i njegovim suradnicama na izboru, uz punu potporu radu, planovima, procesima i aktivnostima koji su pred novim rukovodstvom. - Ovo nisu samo športske igre, one šalju i druge poruke - poruke mira i prijateljstva, ali i poruku opstojnosti hrvatskoga naroda u Kupresu i Bosni i Hercegovini, istaknula je Krišto te je dodala kako je na putu čuvanja digniteta i dostojanstva hrvatskih branitelja neće spriječiti pojedinci. HVIDR-a HVO-a Herceg Bosne je u priopćenju za javnost ovog tjedna pozvala svoje članove i cjelokupno hrvatsko glasačko tijelo u BiH da izađu na predstojeće izbore u što većem broju i time daju svoju potporu onoj stranci koja će najbolje štititi interese hrvatskog naroda te da ne nasjedaju na pozive onih koji promoviraju osobne interese, lažno se predstavljajući da štite interese hrvatskoga naroda.

Ne zaboraviti pomoć

- Pri tome ne treba zaboraviti pomoć koju je uvijek hrvatskom narodu nesebično pružala Hrvatska, prvi predsjednik RH Franjo Tuđman, pokojni ministar obrane Gojko Šušak, sadašnja predsjednica Vlade RH i HDZ-a RH Jadranka Kosor. Napominjemo da je u donošenju i usvajanju ugovora između Bosne i Hercegovine i Hrvatske o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici Hrvatskoga vijeća obrane i članova njihovih obitelji, veliku pomoć dao HDZ BiH. Ne želeći sugerirati nikome da se opredijeli u svome izboru, napominjemo da je stradalnička populacija tradicionalno naklonjena HDZ-u BiH, stožernoj stranci hrvatskoga naroda u BiH - naglasila je Krišto.

Za ovogodišnje igre neće nedostajati dobrog raspoloženja

HVIDR-a HVO-a HB je u priopćenju za javnost ovog tjedna pozvala svoje članove i cjelokupno hrvatsko glasačko tijelo u BiH da izađu na predstojeće izbore u što većem broju i time daju potporu onoj stranci koja će najbolje štititi interese hrvatskoga naroda. Ovogodišnje igre HVlDR-e, kao i sve dosadašnje donose dobre rezultate, oni najbolji i najspremniji nose glavna odličja, a sasvim je sigurno kako dobrog raspoloženja i ugodnog druženja neće nedostajati.

Cjelokupan raspored natjecanja možete pogledati klikom OVDJE!

/ Večernji list / FOTO: Livno.tv

Vrh stranice