Kupres Portal [Arhiva]

Počela 2. NL FBiH - Skupina JUG: Kupres slavio protiv Sloge

25.08.2010 14:06, 236 pregleda

Proteklog je vikenda počela ovogodišnja sezona Druge nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine gdje su se u prvom kolu na kupreškom gradskom stadionu sastale ekipe HNK Kupresa i ljubuške Sloge. Inače, NK Sloga iz Ljubuškog je novopečeni drugoligaš, a sam razlog objavljivanja ove vijesti nije toliko rezultat (1:0 za HNK Kupres) koliko je priopćenje koje smo dobili od navijačke skupine Sloge - RĐA, koje Vam u cijelosti prenosimo. 

---

U prvom kolu Druge nogometne lige NK Sloga Ljubuški je gostovala kod NK Kupresa. Prvo poluvrijeme je završeno s miroljubivih 0:0 uz podjednaku igru i izostanak pravih šansi za postizanje golova. U drugom poluvremenu je još pao tempo igre, Kupres nije uspio zatresti mrežu iz par pokušaja, dok se Sloga povukla i branila nulu.

 

Nakon jednog oštrog starta za koji kupreški nogometaši nisu kažnjeni ozljedio se Jeton Abdulai koji će biti van stroja bar mjesec dana. Inače navijači Sloge - RĐE su odabrali Jetona za nagradu "Rđavo srce" za najpožrtvovnijeg igrača u prošloj sezoni. Tada je počeo i cirkus jer sudac nije dopuštao aktivnu igru i svaki kontakt je bio okarakteriziran kao prekršaj na šetu NK Sloge.

 

U 80. minuti nakon katastrofalnog sudačkog previda Kupres je poveo 1:0 "Božjom rukom" naspram koje i Maradonin gol izgleda regularno. Nakon što je postignut gol, sudac je pokazao na centar. Nije promjenio svoju odluku ni nakon što mu je linijski sudac ukazao da je bilo igranja rukom. Došlo je do naguravanja između igrača što je rezultiralo prekidom od 5 minuta. Sudac to nije nadoknadio već je čak i skratio utakmicu koja je završila sa spomenutim rezultatom. RĐE su i ovaj put fer i korektno bodrile svoj klub tijekom cijele utakmice.

  

Navijačka skupina NK Sloge iz Ljubuškog - RĐE

 

---

 

Međutim, da istina uvijek ima lice i naličje pokazuje i ovaj amaterska video snimka koje smo se domogli nakon dospijeća maila navijača Sloge gdje se jasno vidi da naguravanje igrača Sloge sa sucima utakmice uopće nije bilo tako bezazleno i da je se u sve morala uključiti i policija.

 

 

Također, nije navedeno niti neprimjereno navijanje Rđa koje su pirotehnikom ometali gledanje utakmice kao i "miješanje" nekolicine navijača u sukob na terenu. 

 

Epilog ovakvog neprimjerenog ponašanja na terenu i tribinama bio je samo jedan žuti karton igračima Sloge koji su tukli i udarali suce, a unatoč svoj žestini fizičkog obračuna na terenu, glavni sudac utakmice nije istu prekinuo nego je dozvolio njen nastavak sve do njenog regularnog svršetka.

 

Bez obzira na sve, ekipa HNK Kupresa može biti zadovoljna prikazanom igrom u prvom kolu budući da su tijekom cijele utakmice na terenu bili konkretniji i fizički i taktički. Također, imali su nekoliko prilika koje nisu iskoristili i prava je šteta što se konkretnija i kvalitetnija igra nije odrazila i rezultatski.

 

Vrh stranice