Kupres Portal [Arhiva]

Dovršeno čišćenje ostataka crkve Svete Obitelji

10.08.2010 12:00, 266 pregleda

Nakon četiri dana mukotrpnog posla, napokon je dovršeno čišćenje ruševina crkve Svete Obitelji na Kupresu. Trenutak je to koji smo čekali punih šesnaest godina, a sada kad smo ga dočekali napokon možemo vidjeti pune razmjere razaranja uzrokovanog mržnjom i neprijateljstvom prema ljudima.

Čišćenje je počelo u četvrtak, 05. kolovoza, a dovršeno je jutros, nakon svega četiri radna dana. Stotine tona betona i čelika su uklonjene, a nakon svega su ostali samo temelji posuti pepelom.

Kako smo neslužbeno doznali, na mjestu gdje su sad ostali samo temelji prijeratne crkve, uskoro će se održati velika akcija čišćenja gdje će se preostali temelji pripremiti za konzervaciju prije zime. U dogledno vrijeme, na tom mjestu bi trebao biti izgrađen i spomenik, a o njegovom izgledu je za sada još uvijek prerano govoriti.

Sada, dok se svima nama miješaju emocije, od sreće što su ruševine napokon uklonjene, do tuge što smo danas, osamnaest godina nakon rušenja, spoznali pune razmjere neprijateljstva i mržnje koja je srušila našu predivnu crkvu, predstavljamo Vam nekoliko fotografija koje će ostati kao svjedočanstvo na povijesno poglavlje čije su stranice, ovim čišćenjem, napokon ispisane.

Vrh stranice