Kupres Portal [Arhiva]

Prva smjena turista na Kupresu

03.01.2009 15:20, 173 pregleda

Premda je danas Kupres izgledao nešto praznije u odnosu na prethodna tri dana, moramo spomenuti da naš gradić još uvijek ima veći broj stanovnika nego obično. Prve procjene o broju turista koji su boravili na Kupresu za Novu godinu govore o brojci od pet do šest tisuća, a neki procjenjuju čak i više.

Tako je prema policijskoj procjeni za doček Nove godine na glavni gradski trg došlo oko četiri tisuće ljudi, a još ih je toliko slavilo po privatnim kućama i ugostiteljskim objektima. Srećom, i ove godine za doček Nove godine policija nije imala previše posla, a ekipa hitne pomoći koja je budno bdjela nad gostima također nije morala intervenirati.

Ovaj vikend smo dočekali i prvu smjenu turista na Kupresu. Tako je jučer dobar dio onih "novogodišnjih" turista otišao iz Kupresa, a već danas su pristigli brojni novi koji su iskoristili ovaj vikend za zimske radosti. Trenutna visina snijega od oko 30-ak centimetara dovoljna je za istinski užitak u zimskim radostima, a za koji dan najavljene su i nove sniježne padaline.

Što se tiče skijališta, s Čajuše imamo informaciju da su sve vučnice u pogonu i da se skija "punom parom", a sa skijališta Stožer-Vrana doznajemo kako je vučnica puštena u pogon točno na Novu godinu te se i tamo možemo skijati.

Vrh stranice