Kupres Portal [Arhiva]

U tijeku završne pripreme za četvrti Šujički polumaraton

28.07.2010 07:03, 293 pregleda

Ovih dana u tijeku su završne pripreme za 4. Šujički polumaraton. Svoje prijave putem maila : maraton01@net.hr već su poslali mnogi sudionici iz nekoliko zemalja.

Posebno veseli spoznaja da je sve više prijava natjecatelja iz ovih krajeva (Livno,Tomislavgrad,Šujica Kupres) što samo potvrđuje nastojanje organizatora da ovaj polumaraton bude u funkciji razvoja sporta i dugoprugaškog trčanja u HB-županiji.

Najjača atletska imena i ove godine dolaze iz Hrvatske Tomislav Brečić AK Imotski,Lovre Kalac iz Zadra član AK Zagreb-Ulix,no tu su i vrlo kvalitetni domaći trkači Zoran Bagarić,Tomislavgrad a organizator je u završnim pripremama oko dolaska najboljega dugoprugaša na području Balkana olimpijca Đure Kodže iz Mrkonjićgrada.

Kodžo je potvrdio dolazak na Šujički polumaraton i njegov nastup samo ovisi o obiteljskoj situaciji (teška bolest oca).

Interesantan je podatak da sedam članova AK Imotski dolazi na utrku na čelu sa obitelji Brečić sin Tomislav pobjednik 2008, majka Marijana pobjednica 2009, i otac Jerko trećeplasirani 2008. S njima dolazi i predsjednik turističke zajednice Imotski gospodin Kolovrat koji će pokušati istrčati svoj prvi polumaraton.

U svom četvrtom izdanju Šujički polumaraton uz masovnost koja je iz godine u godinu sve veća uspio je zainteresirati i dobiti institucionalnu potporu prvenstveno Općine Tomislavgrad, Vlade Hercegbosanske županije tj Ministarstvo znanosti, prosvjete kulture i športa, Općine Kupres i Turistička zajednica HB županije.

Svi oni su prepoznali kvalitetu i značaj ove sportske priredbe te su joj svojom pomoći pomogli da u ova recesijska vremena zadrži kontinuitet i doseglu razinu kvalitete i organiziranosti.

Posjetimo da sudionici polumaratona ne plaćaju kotizaciju za utrku,svi sudionici dobivaju medalju i prigodnu majicu ,prvoplasirani dobivaju bogate robne nagrade (trenirke i ostalu sportsku opremu) za sve sudionike nakon proglašenja pobjednika osiguran je zajednički ručak i zabava.

Medalje i poklone pobjednicima predat će načelnik općine Tomislavgrad gospodin Ivan Vukadin.

Pozivamo sve rekreativce,sportaše mlade ljude da nam se pridruže na utrci,u ovoj utrci vrijeme nije bitno ,bitno je istrčati dužinu od 21,1km i svi koji to učine bit će pobjednici i dobit će veliki pljesak u Šujici uz nazočnost velikog broja mještana i gostiju.

Organizacijski odbor

Vrh stranice