Kupres Portal [Arhiva]

Održan plivački maraton "Buško jezero 2010."

26.07.2010 17:34, 236 pregleda

Jučer je na Buškom jezeru održan 2. Međunarodni plivački maraton „Buško jezero 2010.". Zbog velikih valova izazvanih jakim vjetrom koji je bez prestanka puhao cijeli dan, organizatori su bili prisiljeni promijeniti planiranu rutu koju su morali skratiti tražeći zavjetrinu. Na maratonu je sudjelovalo 17 plivača iz BiH, Hrvatske i Slovenije, a među njima je bila i svestrana kupreška sportašica Danijela Kuna.

Stazu dugačku 2 km uspješno je isplivalo 16 natjecatelja, a najbolje vrijeme ostvarili su: Mislav Ivanda, član plivačkog kluba "Pošk" Split i Dražen Adžić iz plivačkog kluba "Donat" Zadar. Treći je na cilj stigao Zdravko Stefanovski član plivačkog kluba "Posejdon" iz Zagreba.

Najboljim plivačima uručene su medalje i prigodne plakete, dok su svi sudionici u znak sjećanja na duvanjski plivački maraton dobili za ovu prigodu posebno urađene majice i diplome.

Uz zahvalu svima koji su na bilo koji način pomogli održavanju ovoga maratona, organizator je izrazio razočarenje što svoje zanimanje, unatoč pozivu za potporom ovoga događaja, nije pokazao glavni ured Turističke zajednice HBŽ u Livnu.

/ Radio Tomislavgrad / FOTO: Tomislavcity

Vrh stranice