Kupres Portal [Arhiva]

Bivši studenti splitskog sveučilišta na Kupresu

12.07.2010 06:57, 259 pregleda

U subotu 10. srpnja 2010. godine na Kupresu, u hotelu Adria Ski, okupili su bivši studenti splitskog sveučilišta koji su bili stanari studentskog doma Bruno Bušić u Splitu. Danas su to doktori, magistri, diplomirani inženjeri, diplomirani ekonomisti, diplomirani pravnici i profesori koji su se poslije završenog studija vratili u svoj rodni kraj i sada su nerijetko ključni uposlenici eminentnih tvrtki i javnih zdravstvenih ustanova kao što su: Elektriprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne, HT Mostar, KAPIS d.o.o., UniCredit Bank, Violeta d.o.o. Grude, Europatrade, Grudska Pivovara, Monet Mostar, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Dom zdravlja Tomislavgrad i dr.

Nogomet je bio neizostavan, kao i u vrijeme studiranja, pa je tako najprije odigrana nogometna utakmica u kojoj je ekipa sastavljena od bivših studenata iz Tomislavgrada, Vukovara, Uskoplja i Bugojna pobijedila ekipu sastavljenu od bivših studenata iz Mostara, Širokog Brijega, Čapljine, Čitluka, Gruda, Posušja, Livna i Kupresa sa 3:2.

Nakon nogometa druženje je nastavljeno u restoranu "Ognjišta" hotela Adria Ski do kasno u noć, tema zasigurno nije nedostajalo. Svi sudionici okupljanja oduševljeni su idejom o ovakvom okupljanju te je dogovoreno da ovaj susret postane tradicionalan i to svake godine u drugu subotu u mjesecu srpnju. Bljesak.info

Vrh stranice