Kupres Portal [Arhiva]

Proslavljen 20. rođendan HDZ-a BiH O.O. Kupres

16.06.2010 08:27, 310 pregleda

Jučer je u Kupresu proslavljen jedan veliki jubilej. Naime, članovi Općinskog odbora HDZ-a Bosne i Hercegovine proslavili su dvadesetu godišnjicu utemeljenja, a njihovo slavlje su uveličali predsjednik stranke, dr. Dragan Čović te Predsjednica Federacije BiH i HDZ-ova kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Borjana Krišto.

Slavlje,skromno i bez previše pompe, savršeno je odgovaralo aktualnom društveno-političkom stanju u našoj zemlji. Program obilježavanja počeo je nešto iza 16:30h okupljanjem pred suhopoljskim spomen obilježjem poginulim hrvatskom braniteljima te molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca. Nakon spomenika, izaslanstvo je posjetilo župu Suho Polje gdje ih je domaćin, fra Kazimir Dolić upoznao sa stanjem u župi i daljnjim planovima župe za ovu godinu. Nakon župe Suho Polje, izaslanstvo HDZ-a BiH posjetilo je i drugu kuprešku župu, Otinovci-Kupres gdje su ih primili don Marko Tomić i don Dragan Jurić, župnik i kapelan župe Otinovci-Kupres.

Središnji dio proslave započeo je nešto iza 18:30 kada je održana svečana sjednica Općinskog odbora HDZ-a BiH općine Kupres. Između ostalih, okupljenim članovima i prijateljima HDZ-a BiH obratio se predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH općine Kupres, Ivan Ivić. On se u deset minutnom obraćanju prisjetio događaja koji uslijedili nakon povijesnog dana utemeljenja HDZ-a u Kupresu.

- HDZ BiH nije samo stranka nego i pokret na čijim je političkim leđima Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini legalno i legitimno izrazio svoju težnju za samostalnošću i vlastitim političkim opredjeljenjem, rekao je Ivan Ivić nakon kojeg se okupljenima obratio i dr. Dragan Čović, predsjednik stranke.

Dr.Čović je poseban naglasak stavio na budućnost stranke rekavši: - Upravo mladež i žene HDZ-a BiH temeljni su stupovi na kojima ćemo graditi svoju političku budućnost, pritom naglasivši veoma bitnu ulogu žena u kreiranju politike HDZ-aBiH. Također, dr. Čović je u svom obraćanju istaknuo nužnost izlaska na predstojeće listopadske opće izbore na kojim bi Hrvati morali svojim glasovima osigurati kvalitetnu pregovaračku poziciju za predstojeće pregovore o ustavnim promjenama.

Svečanu sjednicu svojim nastupima uveličali su izvorna muška folklorna skupina te kupreške djevojke, Ana, Antonija i Karla, koje su izvele nekoliko prigodnih domoljubnih pjesama. Slavlje je završeno prigodnim domjenkom priređenim u hotelu „Maestral“ u Kupresu.

/ Foto: Kupreški radio

Vrh stranice