Kupres Portal [Arhiva]

Završeno snimanje materijala za dvostuki CD kupreškog mješovitog zbora

09.06.2010 21:37, 283 pregleda

Nakon dvije večeri mukotrpnog snimanja, večeras je u crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Otinovcima, napokon dovršeno snimanje materijala za dvostruki CD "Napretkovog" i župnog mješovitog zbora.

Priprema za početak snimanja (uzbuđenja nije nedostajalo)

Za dvostruki nosač zvuka koji bi trebao biti službeno predstavljen krajem ovog ljeta, maestro Ivica Svetinović i naš mješoviti zbor pripremili su sedamnaest skladbi od kojih je deset duhovnog i sedam svjetovnog karaktera.

Pravi čovjek za ovaj posao: Prof. Stanušić iza sebe ima ogroman broj sličnih i uspješnih projekata

Proces snimanja vodio je profesor crkvene glazbe sa sarajevskog Katoličkog bogoslovnog fakulteta, vlč. Marko Stanušić, a on će ujedno i voditi proces kasnije montaže i obrade snimljenog materijala. Inače, prof. Stanušić ima bogato iskustvo rada na ovakvim projektima, a svakako valja spomenuti kako je do sada vodio mnogobrojne zborove među kojima je i katedralni zbor sarajevske katedrale "Josip Stadler". Također, sa svojim zborovima snimio je brojne nosače zvuka, a objavio je i veći broj vlastitih sakralnih skladbi.

Snimljeni materijali su pomno preslušavani

Svakako, zbog truda uloženog u ostvarivanje ovog projekta valja pohvaliti Župni ured župe Otinovci-Kupres te upravu kupreške podružnice "Napretka" koji su omogućili ovo snimanje. Također, valja naglasiti da je ovim snimanjem završen ovoljetni ciklus rada našeg mješovitog zbora, a ponovni susret zakazan je u rujnu do kada bi trebalo biti gotovo ovo dvostruko CD izdanje.

Vrh stranice