Kupres Portal [Arhiva]

Fikret Ugarak smijenjen s mjesta predsjednika Općinskog vijeća

08.06.2010 23:01, 295 pregleda

Jučerašnja jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Općine Kupres protekla je u znaku ukazivanja nepovjerenja dosadašnjem predsjedniku Vijeća, Fikretu Ugarku iz SDA, ali i žučnoj raspravi koja je prethodila glasovanju o nepovjerenju bivšem predsjedniku.

Naime, prije samog početka jedanaeste radne sjednice Vijeća, u ime kluba vijećnika HDZ-a Bosne i Hercegovine, Ivica Radoš, predložio je dopunu dnevnog reda u koji je uvrstio i glasovanje o povjerenju dotadašnjem predsjedniku Vijeća. Ovaj prijedlog izazvao je burnu reakciju nekolicine vijećnika koji su uz teške riječi demonstrativno napustili sjednicu. Ipak, unatoč njihovom napuštanju, utvrđeno da i dalje postoji dovoljan broj vijećnika da bi glasovanje o povjerenju bilo valjano.

Nakon glasovanja, s devet glasova ZA i tri PROTIV, dosadašnji predsjednik Općinskog Vijeća Fikret Ugarak, smijenjen je s dužnosti nakon čega se pristupilo izboru novog predsjednika. U ime kluba vijećnika HDZ-a BiH, predložen je vijećnik SNSD-a, Lazo Vavan, kao novi predsjednik Vijeća. Budući da je gospodin Vavan bio jedini predloženi kadnidat, pristupilo se glasovanju nakon kojeg je s deset glasova ZA izabran za novog predsjednika Općinskog vijeća Općine Kupres.

Pravi razlozi otkazivanja povjerenja Fikretu Ugarku nam nisu poznati. Ipak, iz neslužbenih izvora doznajemo da je razlog ukazivanja nepovjerenja jednostrani raskid koalicijskog sporazuma od strane SDA te je ovakav potez kluba vijećnika HDZ-a Bosne i Hercegovine bio i očekivan.

Na zahtjev novoizabranog predsjednika Vijeća, Laze Vavana, sjednicom je nastavio predsjedati potpredsjednik Općinskog vijeća dr. Ivica Čičak, a u nastavku jedanaeste sjednice pred vijećnicima Općinskog vijeća našla su se brojna izvješća o radu ustanova čiji je osnivač Općina Kupres kao i usvajanje Izvješća o Završnom računu Općine Kupres za 2009. godinu.

Vrh stranice