Kupres Portal [Arhiva]

Šujica ugostila Kuprešake

06.06.2010 21:17, 444 pregleda

Bliži se blagdan svetog Ante Padovanskog, a zajedno s njim ovih je dana u šujičkoj crkvi započela i tradicionalna devetnica u čast svetog Ante. Šujički župnik fra Ljudevit Lasta ove je godine osmislio bogat duhovni program, a posebno je zanimljivo i to što svaku večer devetnice u šujičkoj crkvi gostuju župni zborovi iz župa širom Bosne i Hercegovine.

Kupreški zbor u pripremi za nastup

Tako je večeras gostovao i naš, kupreški zbor župe Otinovci-Kupres koji je na večernjoj svetoj misi izveo četiri sakralne skladbe pod ravnanjem maestra, profesora Ivice Svetinovića. U prepunoj crkvi svetog Ante Padovanskog Kuprešaci su svojim susjedima i prijateljima Šujičacima otpjevali skladbe "O Bože nisam vrijedan", "Uzmi kruh", "Ave Maria" te "Tebi pjevam".

Da su Kupres i Šujica sudbinski povezani još jednom je potvrdio i naš domaćin, fra Ljudevit Lasta koji je u šali "prisvojio" kupreški zbor nazvavši ga šujičkim pritom naglasivši brojne rodbinske, prijateljske, kumovske, ali i sudbinske veze koje vežu žitelje ovih dvaju susjednih mjesta.

don Marko Tomić na svetoj misi

Inače, sveto misno slavlje vodio je naš kupreški župnik don Marko Tomić koji je u svojoj propovijedi istaknuo bitnost pobožnosti kroz cijeli život, a ne samo u trenucima kad se čovjek osjeća slab i nemoćan bez Božje prisutnosti. Također, osvrnuvši se na Evanđelje, naglasio je da konac ovozemaljskog života ne znači kraj nego početak pravog putovanja, putovanja Božjim vinogradom.

Domaćin je svoje gostoprimstvo iskazao bogatom trpezom

Po završetku svetog misnog slavlja, domaćin fra Lasta ugostio je svoje prijatelje Kuprešake u kripti velebne šujičke crkve na čemu smo mu se zahvalili pjesmom i veseljem.

Vrh stranice