Kupres Portal [Arhiva]

Kružni tok napokon "prosvijetlio"

01.06.2010 20:24, 298 pregleda

Gotovo godinu dana nakon što je dovršen proces izgradnje, kupreški kružni tok večeras je napokon zasjao punim sjajem. Naime, zbog nepostojanja adekvatne dokumentacije vlasnik objekta, Federalna Uprava za ceste, nije mogao spojiti rasvjetu kružnog toka na elektronaponsku mrežu.

Premda je izgradnjom kružnog toka broj prometnih nesreća drastično smanjen, ipak smo u proteklih gotovo godinu dana bili svjedoci nekolicine prometnih nesreća čiji je jedan od glavnih uzroka bila neadekvatna signalizacija i vidljivost kružnog toka. Večerašnjim puštanjem u rad rasvjete trebalo bi se doskočiti i tom problemu.

Nažalost, fotografija je snimljena mobilnim telefonom. Već sutra ćemo snimiti kvalitetnije fotografije.

Naime, glavni, a ujedno i jedini razlog zašto rasvjeta odmah nije puštena u pogon je taj što kružni tok još uvijek nema valjanu građevinsku dozvolu. Budući da je to isključivo propust vlasnika kružnog toka, Federalne Uprave za ceste i Federalnog Ministarstva prometa i veza, moralo se pronaći privremeno rješenje koje je pronađeno u vidu izdavanja privremene dozvole za spajanje kružnog toka na elektronaponsku mrežu.

Budući da je rasvjeta od večeras napokon u pogonu, možemo izraziti nadu da će i taj korak doprinijeti sigurnosti u prometu te da će se time dodatno smanjiti broj prometnih nesreća na tom raskrižju.

Vrh stranice