Kupres Portal [Arhiva]

Goravci dobili asfalt

31.05.2010 11:57, 233 pregleda

Uređenje i asfaltiranje prilaznih putova u kupreškom selu Goravci privodi se kraju i u srijedu 2. lipnja u potpunosti će se završiti. Ovim kapitalnim projektom koji je realiziran najvećim dijelom uz financijsku potporu fondacije „ODRAZ“ iz Sarajeva, stanovnici sela Goravci dobili su 1.100 metara asfaltiranih prilaznih putova a regulirana je i odvodnja što je u nekim dijelovima naselja bilo neophodno.

Zanimljivo je da su izradu projektne dokumentacije uređenja putova u svom selu financirali sami mještani a uz vlastito financijsko učešće kao i uz pomoć općine Kupres i Vlade HBŽ, zatvorena je u potpunosti financijska konstrukcija projekta u vrijednosti od 120.259,56 KM.

Mještani Goravaca vrlo su zadovoljni realizacijom ovog projekta i izvedbom radova čiji je izvođač „Kozara putevi“ iz Banje Luke a posebno izuzetnim odazivom seljana koji su od ukupno upisanih 40 obitelji, svi uplatili dogovoreni iznos od 300,00 KM, izuzev tri obitelji koje u tom projektu nisu htjele sudjelovati.

Čim vremenski uvjeti dopuste, u središtu sela će se izvršiti i uređivanje javne površine „Močila“, veličine oko pet tisuća četvornih metara, što je sada u tijeku.

/ Kupreški radio

Vrh stranice