Kupres Portal [Arhiva]

Kuprešak "odnio" Web Start Contest

29.05.2010 16:41, 257 pregleda

U srijedu je proglašen pobjednik natječaja Web Start Contest koji je u suradnji sa lokalnim uredom Microsofta organizirala studentska organizacija eStudent. Najboljim radom proglašen je rad Ivana Lozića iz Kupresa, inače studenta 5. godine na FOI-u u Varaždinu nazvan bTalk, društvena mreža koja omogućava komunikaciju između korisnika u realnom vremenu kombinirajući karakteristike instant messengera i foruma, pružajući pritom visok stupanj dinamike te integraciju s vanjskim sustavima.

Pobjednik je osvojio i nagradu od osam tisuća kuna (drugoplasirani su dobili četiri, treći dvije i tako svaki puta duplo manje sve do petog mjesta), a prva tri tima sudjelovat će i u skorom Microsoftovom programu Innovation Accelerator.

Na samo natjecanje prijavilo se 25 timova, no samo je 10 radova zadovoljilo uvjete natjecanja između čega je odabrano pet najboljih koji su svojim rješenjima privukli pozornost Microsofta te im je omogućeno da u sklopu dodjele nagrada prezentiraju svoje projekte uglednim gostima i predstavnicima tvrtke Microsoft Hrvatska.

Stručni žiri koji je birao najbolje projekte sastavljen je od predavača sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Ekomonskog fakulteta u Zagrebu kao i stručnjaka iz CRANE-a, hrvatske mreže poslovnih anđela te Microsofta Hrvatska.

Tomi / BUG.hr

Vrh stranice