Kupres Portal [Arhiva]

Sve se može: Velika radna akcija uređivanja Kupresa

27.05.2010 18:52, 316 pregleda

Premda današnja velika radna akcija nije imala moto, ona dobra stara uzrečica, "Kad se male ruke slože", slobodno se može primijeniti na protagoniste današnje velike akcije. Naime, na inicijativu općinskog poglavarstva Općine Kupres, "Kupreške udruge mladih", Srednje škole "Kupres", JKP "Kupres" te poduzeća "Z.B. Mihaljević", danas je održana velika radna akcija u kojoj su očišćeni park, korito rijeke Karićevac te uređen kružni tok pored crkve. I zaista, urađen je ogroman posao, a rezultate tog rada možete vidjeti već sada.

Naime, već u 12 sati počelo je okupljanje dragovoljaca za ovu, već drugu sličnu radnu akciju u posljednjih mjesec dana. Budući da je planirano mnogo posla odmah se krenulo u realizaciju planiranog. Za svega četiri i pol radna sata, djelatnici poduzeća "Z.B. Mihaljević", JKP "Kupres", članovi "Kupreške udruge mladih", učenici Srednje škole "Kupres", djelatnici Općine Kupres te mnogi građani koji su pristupili dobrovoljno, uspjeli su odraditi ogroman posao.

Najzahtjevniji dio današnjeg posla, čišćenje Karićevca, odradili su naši srednjoškolci i članovi "KUM-a" uz asistenciju strojeva poduzeća "Z.B. Mihaljević", dok je najupečatljiviji dio posla, uređivanje kružnog toka, pripao djelatnicima i djelatnicama Općine Kupres. Pravi primjer svojim kolegama dali su i visokopozicionirani dužnosnici u našoj općini, načelnik Stjepan Herceg, te potpredsjednik Općinskog vijeća općine Kupres dr. Ivica Čičak koji se nisu libili zasukati rukave i prionuti ovom poslu. Naime, svi oni su, uz ogromnu pomoć djelatnika JKP "Kupres", na plato kružnog toka nasuli novu plodnu zemlju u nju zasadili velike količine ukrasnog bilja (cvijeća i trave). Zanimljivost vezana uz ove radove na kružnom toku je i ta što će od ponedjeljka napokon proraditi rasvjeta tako da će ovaj kružni tok doslovno zasjati u punom sjaju.

Zajedno s ovom akcijom napokon su uređene i klupe u našem parku i centru grada tako da sad napokon možemo reći da je i to, davno dano obećanje, napokon ispunjeno.

Za sami kraj ostavio sam vlastiti utisak. Naime, radeći danas zajedno s još pedesetak istomišljenika primijetio sam brojne zbunjene poglede nekih naših sugrađana koji su se, premda ne na glas nego tiho u sebi, čudili svima nama koji smo bez i jedne konvertibilne marke novčane naknade izdvojili svoje dragocjeno vrijeme te napravili nešto lijepo i korisno za naš grad. Osim svima koji su sudjelovali u ovoj velikoj akciji, valja se ovako javno zahvaliti i svima onima koji su nas gledali tim ciničkim i donekle osuđujućim pogledima. Radi svih njih će ovakve akcije u budućnosti postati sve češće i redovnije.

Vrh stranice