Kupres Portal [Arhiva]

Vlada HBŽ raspodijelila sredstva od šumskih doprinosa

15.04.2010 12:33, 430 pregleda

Na današnjoj 94. po redu sjednici Vlade Hercegbosanske županije, između ostalog, raspravljalo se i o raspodjeli financijskih sredstava po osnovi šumskog doprinosa u ukupnom iznosu od 327.837,28 KM prikupljena u razdoblju od 1. srpnja 2009. godine do 31. prosinca 2009. godine.

Prema ovoj raspodjeli, najviše razloga za zadovoljstvo imaju općine Glamoč (111.385,59 KM) i Drvar (100.406, 98 KM). Općini Kupres pripalo je 55.435,81 KM dok je općinama Livno i Tomislavgrad pripalo 11.384,29 KM odnosno 8.537,75 KM.

Osim ove odluke Vlada je na današnjoj sjednici razmatrala Izvješće o radu za 2009. godinu i Program rada Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije i Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.Vlada je dala suglasnost Rješenje o imenovanju tročlanog povjerenstva za provedbu postupka prodaje poslovnih prostora u stambeno poslovnom objektu stradalnika Domovinskog rata koji se nalazi u stambeno-poslovnom objektu u Tomislavgradu u naselju Latice. Vlada je dala suglasnost i na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu MUP-a Hercegbosanske županije. Usvojene su i izmjene Uredbe za žalbe javnosti kojom se sukladno provođenju mjera štednje u Županiji broj članova Ureda koji je brojio pet članova u postojećoj Uredbi smanjio na tri člana. Ured zaprima žalbe bilo da su one podnesene od strane građana, ovlaštenih službenih osoba ili drugih djelatnika ministarstva. Ured obrađuje žalbe i obične slučajeve prosljeđuje odgovarajućim predstavnicima za pokretanje postupka, a u težim slučajevima samostalno odlučuje. Usvojena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava za potporu neprofitnih organizacijama Agenciji za privatizaciju za razdoblje od tri mjeseca u iznosu od 24.999,99 KM.

Usvojena je Odluka o utvrđivanju cijene lijekova sa Liste lijekova koje se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavod za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije. Ovom Odlukom utvrđena je cijena lijekova koje će Zavod za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije priznavati za lijekove utvrđene Odlukom o davanju suglasnosti na Popis lijekova koji se propisuju i izdaju na teret Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije. Razmatranje Izvješća o radu Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa za 2009. godinu odgođeno je iz proceduralnih razloga za sljedeću sjednicu Vlade. Vlada je odobrila financijska sredstava Zavodu za javno zdravstvo u iznosu od 5.000 KM za provođenje dijagnostike bruceloze i 2.000 KM za nabavu cjepiva protiv bjesnoće.

/ Vlada Hercegbosanske županije

Vrh stranice