Kupres Portal [Arhiva]

Još jedno nezaboravno izdanje "Napretkovog" uskrsnog koncerta

06.04.2010 09:10, 356 pregleda

Sinoć je, u velikoj dvorani „Hrvatskog doma“ u Kupresu, održano još jedno nezaboravno izdanje „Napretkovog“ uskrsnog koncerta. I ovoga je se puta doslovno tražilo mjesto više u velikoj dvorani, a pred 500-njak okupljenih gostiju i prijatelja ovog kulturno umjetničkog društva, njegovi članovi iz svih generacija dostojno su pokazali plodove svog višegodišnjeg rada u raznim sekcijama. Tako su posjetitelji koncerta mogli vidjeti premijerne izvedbe sakralnih skladbi u izvedbi „Napretkovog mješovitog zbora „Kraljica Katarina“, ali i mnoge plesne i pjevačke izvedbe članova folklornih sekcija.

Koncert, koji je počeo točno u 18 sati, svečano su otvorili članovi mješovitog zbora „Kraljica Katarina“ koji su izveli pjesmu „Krist uskrsnu“ te članovi najmlađe dječje folklorne skupine koji su izveli plesnu igru „Pod narančom“. Osim njih, svojim nastupom veliki pljesak su zaslužili članovi tamburaškog sastava, te folklorna skupina kupreških srednjoškolaca koji su publici predstavili uskrsne folklorne običaje Hrvatskog naroda. Ipak, najveći pljesak među svim sudionicima izmamili su najmlađi „Napretkovci“ svojim pjevačkim izvedbama tradicionalne kupreške pjesme „Tica ševa“ te plesnom izvedbom na glazbenu temu Luke Nižetića.

Kao domaćin ovog tradicionalnog koncerta te ujedno i predsjednik kupreškog „Napretka“, okupljenim gostima i prijateljima ovog kulturno umjetničkog društva obratio se i vlč. Marko Tomić koji se zahvalio svima koji na bilo koji način sudjeluju i potpomažu u radu „Napretka“ te izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima članova raznih „Napretkovih“ sekcija. Također, vlč Tomić svim okupljenim posjetiteljima čestitao je Uskrs te im zaželio obilje sreće i Bojžjeg blagoslova.

Po završetku koncerta priređen je već tradicionalni domjenak u prostorijama montažne crkvice u kojem su se članovi „Napretka“ te njihovi prijatelji mogli okrijepiti i zajedno radovati uskrslom Kristu.

FOTO: Tomo Ivić

Vrh stranice