Kupres Portal [Arhiva]

Na svaka četiri radnika jedno službeno vozilo!

05.03.2010 12:17, 284 pregleda

Premda je ova vijest objavljena još jučer na WEB stranicama portala Bljesak.info, zbog veoma velikog interesa posjetitelja dužni smo je danas objaviti. Naime, zastupnik u Skupštini HBŽ, Josip Perić, izrazio je sumnju da se službena vozila ŠGD "Hercegbosanske šume" iz Kupresa koriste u neprimjerene svrhe.

Javno poduzeće 'Šume Hercegbosanske županije' sa sjedištem u Kupresu u svom voznom parku ima 119 službenih automobila ili na svaka četiri radnika jedno vozilo, a mnoga od njih koriste se 24 sata u privatne svrhe, izjavio je zastupnik u Skupštini HBŽ, Josip Perić.

Perić je na ovaj problem upozorio zastupnike na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, tvrdeći da je zatražio od Uprave poduzeća 'Šume' da mu u pisanoj formi odgovore koje osobe imaju pravo na korištenje službenih automobila u skladu sa Pravilnikom o korištenju vozila.

Govoreći o korištenju službenih automobila kojima raspolaže Vlada Hercegbosanske županije, Perić je upozorio da je ministar gospodarstva u toj vladi Vlatko Zrilić službenim automobilom u prošloj godini prešao 200.000 kilometara, što, prema riječima samog ministra, 'nije recipročno ekonomskoj koristi'.

'Pošto Zrilić smatra da mi ne razumijemo njegova nastojanja da Hercegbosanska županija u ekonomskom smislu pretvori u Las Vegas, predlažem Vladi i Skupštini da ga oslobode obaveze dolaska na posao iz Drvara u Livno i da mu daju sve što mu po zakonu pripada, jer najveći dobitak za ovu županiju bio bi kada ovaj ministar nikako ne bi radio', rekao je Perić, koji je i predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

/ Bljesak.info

Vrh stranice