Kupres Portal [Arhiva]

Sve spremno za proslavu Badnjaka

23.12.2008 16:14, 181 pregleda

Premda je danas u Kupresu bilo nešto manje uzbuđenja nego proteklih dana (prvenstveno mislim na potrese) ipak smo odlučili napisati riječ dvije o tome što se danas događalo u našem gradu. Kao prvo, napokon je proradila sva ukrasna rasvjeta koja je postavljena prije koji dan, a naša crkva dobila je novi luster za koji se nadamo da će zasjati već sutra na polnoćki.

Također, jučer je na nekim internet stranicama objavljena informacija kako su svi turistički kapaciteti popunjeni, ali... Premda je većina njih uistinu popunjena do zadnjeg mjesta, još uvijek postoji određeni broj slobodnih mjesta kod privatnih iznajmljivača smještaja pa ako ste planirali dočekati Novu godinu na Kupresu još uvijek imate priliku pronaći svoje mjesto.

Kako u naslovu rekoh, sve je spremno za proslavu Badnjaka i Božića. Vrijedne kupreške žene su napravile kolače, a njihovi muževi "bruse" formu za božićno hodanje (čestitanje) od kuće do kuće.

Da bi sve bilo savršeno ipak nedostaje onaj iskonski zimski nakit, snijeg. Međutim, nemojte biti razočarani. Prema nekim prognozama ipak se čini kako ćemo na sam dan Božića ipak dočekati koju sniježnu pahulju.

Vrh stranice