Kupres Portal [Arhiva]

Peticija za opstojnost hrvatskih medija u Kupresu

27.02.2010 13:29, 207 pregleda

U organizaciji Sindikata Hercegovačke radiotelevizije (HRT) Mostar danas je i u Kupresu organizirano potpisivanje peticije za opstojnost hrvatskih javnih medija sa sjedištem u Mostaru: Radiopostaje Mostar, HRT-a Mostar i Radija Herceg-Bosne.

Potpisivanje peticije odvija se od 11. veljače u tri županije (Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj), a proteklih mjeseci, također u organizaciji Sindikata HRT-a, održana su i tri prosvjeda.

Sindikat HRT-a i djelatnici spomenutih medija traže rješavanje svoga statusa i isplatu zaostalih plaća od svibnja prošle godine.Osnivačka prava nad tri medija preuzele su vlade ZHŽ-a i HBŽ-a, dok je HNŽ od svojih 45 posto udjela odustala, kažu u Sindikatu.

Također, u Sindikatu HRT ističu kako su zadovoljni odazivom građanima te dodaju kako će peticiju predati strankama potpisnicima Kreševske deklaracije i aktualnoj hrvatskoj vlasti u Zagrebu.

Premda nam djelatnici ovih medija nisu htjeli otkriti koliki je broj Kuprešaka danas potpisao peticiju, ipak su izrazili zadovoljstvo brojem prikupljenih potpisa u našem gradu.

Vrh stranice