Kupres Portal [Arhiva]

Mačkare se vratile u Kupres

08.02.2010 12:45, 262 pregleda

Nakon nekoliko godina stanke, Kupres i Kuprešaci će u utorak, 16. veljače 2010. napokon moći vidjeti organizirane mačkare u središtu grada. Ovogodišnju maškaradu, prvu nakon 2005. godine, organiziraju Vijeće roditelja Osnovne škole fra Miroslava Džaje, Turistička zajednica HBŽ - Podružnica Kupres te općinsko Poglavarstvo općine Kupres. Pozivamo sve Kuprešake i naše drage goste da dođu i uživaju u ovom iznimnom događaju.

Ove godine je predviđen bogat program koji počinje u 11 sati na Trgu hrvatskih vitezova, a vesela maskirana povorka kreće u 11.30 sati ispred Osnovne škole fra Miroslava Džaje.

Povorka će proći relacijom: Splitska ulica - Trg hrvatskih vitezova - Ulica Kupreške bojne - benzinska crpka gdje će se okrenuti i vratiti na glavni gradski trg pred pozornicu na kojoj će cijelo vrijeme svirati glazba uživo.

Po dolasku maskirane povorke predviđeno je predstavljanje mačkara na središnjoj pozornici, a po završetku predstavljanja, časni mačkarani sud će se povući na vijećanje o nagradama.

Dok sud bude vijećao, publiku će na pozornici zabavljati glazba uživo kao i nastupi sudionika prošlogodišnjeg festivala zabavnih pjesama "POP Fest Kupres 2009." Sud će vijećati sve do 14:30 sati kada će napokon biti svečano proglašene najuspješnije i najbolje maskirane mačkare.

Zabavni program trajati će sve do 15 sati, a svi oni koji dođu na ovogodišnje mačkare imati će se priliku okrijepiti uz prigodne pokladne krafne te topli čaj.

Vrh stranice