Kupres Portal [Arhiva]

Pet potresa u manje od 24 sata

22.12.2008 09:09, 182 pregleda

U proteklia 24 sata Kuprešku visoravan pogodilo je pet potresa od kojih je najjači bio onaj u 21:20h. Prvo podrhtavanje osjetilo se u 14:14h,a epicentar ovog potresa nije registriran. Premda se u Kupresu nije osjetilo intenzivnije podrhtavanje, dobili smo informacije da je intenzivnije podrhtavanje registrirano na širem području općine Tomislavgrad. Najjače podrhtavanje osjetilo se u 21:20h kada je zabilježen potres jakosti 4.2°po Mercalijevoj ljestvici. Epicentar ovog potresa nalazio se negdje u Kupreškom polju, na pola puta između Rilića i Brda dok se hipocentar nalazio na dubini od 10 km.

Treći potres registriran je u 23:12h čiji se epicentar nalazio u blizini Kukavica te Vukovskog. Magnituda ovog potresa iznosila je 2.6° po Mercalijevoj ljestvici, a hipocentar se nalazio na dubini od svega dva kilometra. Premda nemamo službene informacije o četvrtom potresu, valja spomenuti da se on dogodio oko 00:45h.

Posljednji potres dogodio se jutros u 09:26 minuta kada je registriran potres magnitude 2.6° po Mercalijevoj ljestvici. Epicentar se nalazio u blizini Donjeg Malovana, a dubina hipocentra iznosti samo 2 km.

Sve informacije koje smo ranije objavili dobili smo od Euro-mediteranskog seizmološkog centra, a one su i potvrđene od strane Ivan Brleka, seizmologa u FHMZBIH-u.

Sve najnovije informacije ćemo se truditi objaviti u što skorijem roku u programu Kupreškog radija te na WEB portalima kupres-portal.com i kupreskiradio.com

Vrh stranice