Kupres Portal [Arhiva]

Završen treći FIS Kup na Kupresu

04.02.2010 10:27, 329 pregleda

Jučer je na Kupresu na terenima ŠRC Čajuša okončan dvodnevni, treći po redu, FIS Kup „Adria-Ski“. Riječ je o međunarodnom skijaškom natjecanju u veleslalomu za muškarce i žene. Podsjetimo, uz domaće skijaše iz BiH, sudjelovali su i natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Japana, Češke, Cipra, Grčke, Mađarske, Bugarske, Rumunjske, Slovačke i Makedonije.

Na svu sreću, vrijeme je poslužilo organizatore koji su se pribojavali njegove ćudljivosti, jer je samo dva dana uoči natjecanja južina počela kvariti staze. No, visoki minusi su kao naručeni došli u pravo vrijeme, staze su bile tvrde i dobro pripremljene, a 70-tak entuzijasta iz skijaških klubova iz Kupresa, Tomislavgrad, Livna i Blidinja odradilo je svoj posao bez greške. Istaknuo je to i jedan od trenera Ski-tima BiH Rejmon Horo: „Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim i da podržim ovu organizaciju, momke koji se stvarno trude i koji su napravili izvanredan posao i koji već rade dugi niz godina.

Što se tiče plasmana naših skijaša, naravno uvijek se može bolje. Naši natjecatelji koji će nastupiti na Olimpijadi u Vankuveru su pokazali svoje kvalitete, premda ova staza nije previše zahtjevna tako da dobre rezultate mogu pokazati i skijaši koji nisu baš u prvom rangu.“

Za organizatore je svakako najvažnije bilo to što je sve proteklo u najboljem redu i što nije bilo povreda, kazao nam je Jure Pavelić iz Livna koji je bio zadužen za odnose s javnošću. On je dodao i to da je bilo nekoliko odustajanja, 4 ili 5, što nije u konačnici utjecalo na kvalitetu natjecanja. Organiziranje više ovakvih utrka u BiH dobro bi došlo za bolje pripreme naših reprezentativaca, kazao nam je trener Horo te dodao da u zadnjih nekoliko godina imaju problema sa snijegom, jer ga nema. Točnije, dođe kasno, tek potkraj siječnja mjeseca kada već počinju međunarodne utrke.

Prvoplasirani u jučerašnjim i današnjim utrkama dobili su medalje, a najbolji u ukupnom natjecanju u ženskoj i muškoj konkurenciji i plakete 3. FIS Kupa „Adria-ski“.

U muškoj konkurenciji neprikosnoveno prvo mjesto pripalo je Slovencu Luki Presterelu, koji je dobio dva zlatna odličja, a u ženskoj konkurenciji Mariji Humo iz Srbije, koja je jučer dobila zlatnu, a dan prije brončanu medalju. Inače, ekipno Slovenci su bili najbolji.

U ženskoj konkurenciji drugog dana natjecanja srebro je osvojila Slovenka Laura Betetto Džordžević dok je bronca pripala Ivi Mišak iz Hrvatske, a Amira Halilović (BiH) osvojila je četvrto mjesto. Drugo i treće mjesto nakon dvije jučerašnje utrke pripalo je BiH, odnosno Igoru Laikertu i Marku Rudiću.

Željka Mihaljević

FOTO: LO

Vrh stranice