Kupres Portal [Arhiva]

Treći FIS Kup "Adria SKI 2010"

03.02.2010 16:10, 283 pregleda

FIS Kup 'Adria-ski' je međunarodno skijaško natjecanje, kategorije FIS race, što je da ukratko pojasnimo, "challenge" nivo natjecanje. Dakle način na koji budući natjecatelji u svjetskom kupu ostvaruju svoje norme da bi se uopće mogli natjecati u kontinentalnim kupovima i svjetskom kupu.

Natjecanje obiluje mladim perspektivnim skijašicama i skijašima, pa nije iznenađenje kada ih poslije par godina gledamo u prijenosima velikih svjetskih natjecanja. Svi natjecatelji u bijelom cirkusu, žene i muškarci, moraju preći ovu stepenicu u svojoj karijeri, a i kasnije ponekad voze FIS utrke.

Na FIS KUP-u Adria-ski, svoje su nastupe upisali i Natko Zrmčić Dim i Dalibor Šamšal, A reprezentativci Hrvatske, koji sada standardno nastupaju u utrkama svjetskog kupa, olimpijadama i svjetskim prvenstvima.

I ove godine, poslije dvije godine odgađanja zbog vremenskih nepogoda, natjecanje je pobudilo zanimanje većeg broja skijaških saveza, pa tako imamo veliki broj prijava iz desetak država.

Također tomu doprinosi i termin natjecanja, tako da u pet dana natjecatelji imaju četiri utrke u BiH u krugu stotinjak kilometara (dva dana prije naših utrka su FIS utrke na Bjelašnici). Možemo navesti da nam dolaze skijašice i skijaši iz Grčke, Bugarske, Mađarske, Slovačke, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Češke, Slovenije, Japana i naravno, domaćin iz BiH.

U pripremi natjecanja, sudjelovali su skijaški entuzijasti iz županijskih ski klubova, Stožer Kupres, Striž Tomislavgrad, Livno i Blidinje.

Sponzori natjecanja su OV Kupresa, Tomislavgrada i Livna, Federalno vijeće minstara – Ministarstvo za civilne poslove, nositelj utrke SKI savez Bosne i Hercegovine, a tehnički organizator SKI savez Herceg Bosne.

Priopćenje za javnost možete preuzeti u obliku PDF dokumenta klikom OVDJE!

/ Služba za odnose s javnošću SRC "Adria SKI"

Vrh stranice