Kupres Portal [Arhiva]

Završen 12. božićni šahovski turnir HŠK-a "Kupres"

21.12.2008 10:26, 179 pregleda

Sinoć su u prostorijama restorana "Kupres" odigrana i preostala četiri kola dvanaestog izdanja tradicionalnog božićnog šahovskog turnira kojeg organizira HŠK "Kupres". Ovogodišnji pobjednik je Šaćir Mešan s devet osvojenih bodova, dok su drugo i treće mjesto osvojili Drago Čičak i Boris Kuna s po sedam osvojenih bodova.

Podsjećamo, i ovaj turnir se odigravao u devet kola i to po švicarskom sustavu ždrijebanja. Na turniru je sudjelovalo 19 sudionika, a vrijedi istaknuti da su sudjelovala čak tri juniora u dobi od 8 do 12 godina.

Najbolje plasirani junior na ovom turniru bio je Dario Ćavar koji je na kraju turnira zauzeo solidnu šesnaestu poziciju, a njemu, kao i trojici prvoplasiranih, uručeni su prigodni pehari te plakete kao nagrade za uspješan rezultat.

Predsjednik i Predsjedništvo kluba posebno su se zahvalili Načelniku općine, Stjepanu Hercegu, koji se odazvao njihovom pozivu da sponzorira ovaj turnir, obitelji Čolić koja im već dugi niz godina ustupa prostorije svog restorana da bi se ovaj turnir mogao održati te svima onima koji su na bilo koji način potpomogli održavanju ovog turnira.

Na kraju večeri je upriličena prigodna večera te druženje šahista i prijatelja šahovskog kluba, a nakon večere druženje je nastavljeno odigravanjem brzopoteznih partija.

Vrh stranice