Kupres Portal [Arhiva]

Predsjednički Izbori 2009. - U Kupresu dva biračka mjesta

10.12.2009 11:09, 308 pregleda

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru obavještava birače s područja općine Kupres da će se Izbori za predsjednika Republike Hrvatske održati na dva biračka mjesta u Kupresu i to u prostorijama Osnovne škole fra Miroslava Džaje. Predsjednički Izbori bit će održani 27. prosinca 2009. godine (prvi krug) te 10. siječnja 2010. godine (eventualno, drugi krug).

Podsjećamo sve birače koji će se na dan predsjedničkih izbora zateći u Kupresu, a prijavljeni su na popis birača neke druge općine da su se dužni javiti Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru najkasnije četrnaest dana uoči dana izbora. Prema tome, krajnji rok za prijavu je subota, 12. prosinca 2009. godine.

DETALJNE UPUTE O REGISTRACIJI BIRAČA:

Na prethodnu registraciju se pozivaju:

-birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a trajnije borave u Bosni i Hercegovini.

- birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a promijenili su prebivalište u inozemstvu (npr.iz SR Njemačke došli živjeti u BiH)

- birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a promijenili su mjesto prebivališta unutar Bosne i Hercegovine (npr.iz Sarajeva došli živjeti u Mostar)

- birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a nisu upisani u popis birača, kako bi mogli glasovati na izborima za predsjednika RH.

Prethodnu registraciju za glasovanje u inozemstvu birači mogu obaviti u GK RH u Mostaru (ako imaju prebivalište ili boravište na konzularnom području GK RH u Mostaru) najkasnije 14 dana prije dana određenog za održavanje izbora. U istom roku birači mogu odustati ili promijeniti prethodnu registraciju.

Birači bez prebivališta u Republici Hrvatskoj koji će se na dan izbora zateći u Republici Hrvatskoj trebaju se prethodno registrirati pri nadležnom tijelu u Republici Hrvatskoj koje vodi popis birača prema mjestu njihovog boravka u RH, ali tek nakon raspisivanja izbora.

Birači bez prebivališta u Republici Hrvatskoj koji se vode u popisu birača u Središnjoj evidenciji Gradskog ureda za opću upravu Grada Zagreba, a imaju boravište na konzularnom području GR RH Mostar, ne trebaju se prethodno registrirati.

Pregled popisa birača s prebivalištem u Republici Hrvatskoj dostupan je na internetskim stranicama Ministarstva uprave www.uprava.hr, a za birače bez prebivališta u Republici Hrvatskoj i s prebivalištem u Gradu Zagrebu u Središnjoj evidenciji popisa birača i birača upisanih u popis birača Grada Zagreba putem www.zagreb.hr.

Za dodatne informacije možete se obratiti GK RH u Mostaru, tel. 036 315 631; 355 070; 316 630; 317 171; fax: 036 315 630; e-mail: gkrhmo@mvpei.hr

Vrh stranice