Kupres Portal [Arhiva]

Obilježena 15. obljetnica oslobođenja Kupresa

03.11.2009 21:36, 283 pregleda

Danas je naš gradić proslavio svoj veliki dan, dan kada smo se prisjetili slavnih događaja iz 1994. godine kad su snage HVO-a akcijom "Cincar" oslobodili veći dio naše općine te tako vratili Kupres u hrvatske ruke nakon nešto više od dvije i pol godine srpske okupacije.

 

 

Naime, obilježavanje petnaeste obljetnice oslobođenja Kupresa počelo je već sinoć tradicionalnim susretom hrvatskih branitelja iz svih Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske, a nastavljeno je danas polaganjem vijenaca na spomen obilježjima poginulim braniteljima, svetom misom te prigodnim programom u velikoj dvorani "Hrvatskoga doma" u Kupresu.

 

 

Podršku Kupresu i Kuprešacima svojim posjetom ovom slavlju danas su iskazali brojni branitelji iz svih hrvatskih krajeva, a na prigodnom druženju koje je upriličeno u kupreškom parku nakon završetka službenog dijela svečanosti upoznali smo dečke čiji su suborci žrtvovali i svoje živote za slobodu Kupresa i kupreškog naroda.

 

 

Tako smo upoznali Vukovarce, Kninjane, Vrličane, Požežane, Čitlučane, Duvnjake, Livnjake i brojne druge koji su se u razdoblju od 1991. do 1995. borili za Kupres i hrvatski narod u Domovinskom ratu.

 

Premda snježno nevrijeme nije nimalo olakšalo slavlje ipak moramo izraziti zadovoljstvo kako se unatoč lošem vremenu okupio velik broj Kuprešaka koji su na taj način uveličali proslavu spomena na one velike i slavne dane iz studenog 1994. godine.

 

 

Foto: Kupreški radio

Vrh stranice