Kupres Portal [Arhiva]

Održana "Napretkova" izborna skupština - vlč. Marko Tomić novi predsjednik

17.10.2009 21:01, 293 pregleda

Večeras je u velikoj dvorani "Hrvatskog doma" u Kupresu s početkom u 18 sati održana izborna skupština HKD-a "Napredak" - podružnice Kupres. Pred stotinjak okupljenih našlo se pet točaka dnevnog reda među kojima je bila i ona u kojoj se birao novi predsjednik.

Otvorena izborna skupština počela je pjevanjem hrvatske, Napretkove te intoniranjem bosanskohercegovačke himne, a sjednicu je vodio tajnik kupreške podružnice Napretka, Ante Pašalić.

Okupljenim gostima, članovima i prijateljima Napretka prva se obratila Mirjana Vila, dosadašnja vršiteljica dužnosti predsjednice Napretka koja se u svom kratkom ali dirljivom obraćanju osvrnula na život i djelo pokojnog don Dominika Stojanovića, dosadašnjeg predsjednika, te naglasila njegovu neizmjernu ulogu u životu i radu ovog kulturnog društva kroz proteklih tridesetak godina.

Također, prisutnima su se obratili Ljubo Lovrić, predsjednik jajačke podružnice Napretka i član Središnje uprave te dr. Ivica Čičak u ime Općinskog vijeća općine Kupres.

U izvješću o radu Napretka, dosadašnja vršiteljica dužnosti predsjednice, Mirjana Vila, osvrnula se na rad Napretka kroz proteklo razdoblje. Naglasila je uspješan rad Glazbene Škole "Don Dragutin Alaupović", mješovitog zbora "Kraljica Katarina" i folklornih skupina te izrazila nadu da će se s ovako uspješnim radom nastaviti i dalje.

Kroz financijsko izvješće koje je predstavila rizničarka Napretka, Marija Zrno, okupljeni su se upoznali s financijskom stranom rada ovog kulturnog društva. Kako je predstavljeno, kupreški Napredak stoji na stabilnim financijskim temeljima koji jamče dugotrajan i uspješan rad u daljnjem periodu.

Kao peta točka dnevnog reda našao se izbor novog predsjednika. Budući da je bio samo jedan kandidat odmah se pristupilo javnom glasovanju nakon kojeg je jednoglasnom odlukom izabran vlč. Marko Tomić, župnik župe Otinovci-Kupres. Vlč. Tomić se obratio prisutnima s nekoliko riječi u kojima se zahvalio na ukazanom povjerenju te izrazio nadu u dugu i uspješnu suradnju.

Večerašnju izbornu skupštinu svojim izvedbama uveličali su kupreški Napretkovci. U prigodnom programu nastupili su ženska folklorna skupina, folklorna skupina mladih, tamburaški sastav te mješoviti zbor "Kraljica Katarina", a po završetku izborne skupštine kupreški Napretkovci su pozvali sve okupljene na prigodni domjenak u montažnoj crkvi pored bazilike Svete Obitelji.

Vrh stranice