Kupres Portal [Arhiva]

Pao prvi snijeg ove sezone

13.10.2009 07:59, 431 pregleda

Točno prema najavi meteorologa, jučer je oko 17h na području kupreške općine počeo padati snijeg. Ovo je jedan od najranijih snjegova, a ako usporedimo prvi prošlogodišnji (pao 25. studenog), ovogodišnji je "uranio" mjesec i trinaest dana.

U ovim trenucima snijega na tlu ima između tri i četiri centimetra, a najveći problem snijeg je stvorio vozačima koji su potpuno nepripremljeni dočekali ove prave zimske uvjete. Kako javlja Kupreški radio, najviše problema su imali vozači koji su jutros putovali dionicom Kupres-Šujica koje je zatekla neprohodna prometnica ali i vijavica koja je smanjivala vidljivost na svega nekoliko metara.

Osim na prometnicama, Kuprešaci su ovog jutra imali problema i u svojim vrtovima. Naime, naglo zahladnjenje i snijeg kao da su iznenadili i samu majku prirodu. Velike količine vlažnog i teškog snijega koje su pale protekle noći opteretile su krošnje u voćnjacima tako da su mnoga stabla ostala polomljena te prevaljena preko ulica. Donosimo Vam fotografiju iz Ulice Blajburških žrtava gdje je pod teretom snijega pokleknulo stablo jabuke koje se potom srušilo na ulicu.

Trenutna temperatura se podigla iznad nule te iznosi 1°C i snijeg se topi zbog čega se na kolniku nalaze velike količine vode. Vozačima savjetujemo povećan oprez, a pješacima korištenje tople i vodonepropusne obuće.

Fotogaleriju možete pogledati klikom OVDJE!

Vrh stranice