Kupres Portal [Arhiva]

Šetalište po Đerđelezu skoro dovršeno

10.10.2009 13:11, 313 pregleda

Današnje ugodno i toplo poslijepodne za koje mnogi meteorolozi tvrde da je posljednje ove jeseni, iskoristio sam za šetnju novoizgrađenim šetalištem kroz šumu Đerđelez. Prizor koji sam tamo zatekao me oduševio.

Naime, veći dio proteklog ljeta iz ove šumice pored Kupresa čuli su se zvukovi motornih pila i šumskih traktora. Danas, dva mjeseca nakon početka radova rezultat je više nego vidljiv. Naime, prokrčeno je nekoliko kilometara šetnica i biciklističkih staza, a upravo ovih dana se postavljaju i klupe za sjedenje zajedno s koševima za smeće. Sve to, u kombinaciji s mirisom borovine, daje jedan izvanredan osjećaj vrijedan izdvajanja mrvice Vašeg vremena koje možete iskoristiti šetnjom novim šetalištem.

Ovoga puta zaista moramo pohvaliti upravu kupreške Šumarije koja je inicijator i investitor ovog projekta, a od nekolicine radnika koje smo zatekli na šetalištu doznajemo da ovo nije sve. Naime, uskoro se planira elektrifikacija šetališta kao i dovođenje vode. Sve to daje nam nadu da ovo neće biti posljednji ovakav projekt nego da će se s ovako dobrim i kvalitetnim radom nastaviti i u budućnosti.

Dragi naši Kuprešaci, ako imate mrvicu vremena koje želite provesti na zdrav i kvalitetan način, svakako Vam preporučamo jednu šetnju novim šetalištem. Vjerujem i nadam se da ćete biti jednako oduševljeni kao i moja malenkost.

Fotogaleriju šetališta možete pogledati klikom OVDJE!

Vrh stranice