Kupres Portal [Arhiva]

"Osvanuo" grafit na Hrvatskom domu u Kupresu

20.09.2009 21:07, 255 pregleda

Da je uništavanje javne imovine preko noći postalo jako popularno u Kupresu još smo se jednom imali priliku uvjeriti u petak ujutro kada se na Hrvatskom domu Kupres pojavio grafit "Fabusovci trče posljednji krug". Ovo je već treći slučaj uništavanja javne imovine u dvadesetak dana, a prije Doma su "stradali" info pano Turističke zajednice Hercegbosanske županije te novopostavljeni dvojezični prometni znakovi.

Naime, u petak ujutro prvi prolaznici pored Hrvatskog doma u Kupresu imali su priliku vidjeti novu vandalsku "rukotvorinu". Na bijeloj fasadi Hrvatskoga doma nepoznati je počinitelj crnim sprejem ispisao natpis "Fabusovci trče posljednji krug" izravno aludirajući na naslov s našeg internet portala u kojem smo objavili imena ljudi koji se sumnjiče za bespravno stjecanje visokoškolskih diploma.

Premda se poruka na ovom grafitu odnosi na nečasne rabote za koje su optuženi pojedini naši sugrađani, izričito osuđujemo ovakav način protestiranja. Javna imovina je imovina svih nas i nitko je nema pravo uništavati, bez obzira kakvi motivi stajali iza svega.

Vrh stranice