Kupres Portal [Arhiva]

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen dan općine Kupres

18.09.2009 22:12, 455 pregleda

Proslava Dana općine Kupres započela je služenjem svete mise u crkvi Svete Obitelji u 11 sati, nakon čega je upriličeno polaganje vijenaca palim braniteljima na masovnoj grobnici Suho polje. U 12:30 sati započela je svečana proširena sjednica O.V. Kupresu u Hrvatskom domu Kupres.

 

 

Sjednica je započela himnom hrvatskog naroda u izvedbi Mješovitog zbora HKD Napredak Kupres te intonacijom himne BiH, nakon čega je minutom šutnje odana počast svim poginulim na Kupreškoj visoravni.

 

 

Nazočnima su se najprije obratili domaćini, predsjednik O.V. Kupres Fikret Ugarak, a potom i Općinski načelnik Stjepan Herceg koji se u svom izlaganju osvrnuo na protekli jednogodišnji period rada i djelovanja Općine Kupres. Ispred ureda predsjednice FBiH Borjane Krišto nazočnima se obratio izaslanik gosp. Ante Vrdoljak, a nakon njega i glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić.

 

Svečanost proslave Dana općine Kupres svojim dolaskom uveličali su predstavnici općinskih i županijskih vlasti na razini FBiH kao i brojna izaslanstva gradova iz susjedne RH od Vukovara, Gospića, Splita, Biograda na moru, predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata, predstavnici Prve bojne OS FBiH, kao i predstavnici crkvene vlasti i vjerskih institucija.

 

Svečanost proširene sjednice O.V. Kupres svojim nastupima su uljepšali Mješoviti zbor HKD Napredak Kupres izvodeći ,,Nabucco“ Giuseppe Verdija i ženska vokalna skupina iz Kupresa izvodeći dvije kupreške domoljubne pjesme ,,Šujica u srcu, Kupres u duši“ i ,,Moj Kupresu, legendo Hrvata“.

 

 

Svim žiteljima Kupresa kao i onima koji Kupres nose u srcu i duši čestitamo Dan općine! Ivana Babić i Mirela Ivoš / Kupreški radio

Vrh stranice