Kupres Portal [Arhiva]

Župa Otinovci-Kupres dobila novog župnika

30.08.2009 11:44, 586 pregleda

Danas je na pučkoj svetoj misi u 11h predstavljen novi župnik župe Otinovci-Kupres, vlč. Marko Tomić. Novi župnik rodom je iz Žepča. Svećenik je postao još 1976., a do sada je vršio svećeničke dužnosti u Vrhbosanskoj i Porečko-pulskoj biskupiji te u Rimu. U Kupres je došao iz župe Sveta Marija na Krasu u Porečko-pulskoj biskupiji.

U prepunoj crkvi svete Obitelji na Kupresu u ime vrhbosanskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića, obrednu ceremoniju predavanja župe vodio je vlč mr. Luka Tunjić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije, a osim predstavljanja novog župnka predstavljen je i novi župni kapelan župe Otinovci-Kupres, vlč. Dragan Jurić.

Novi župnik, vlč. Marko Tomić se zahvalio svima koji su potpomogli rad župe u teškim vremenima nakon smrti pokojnog don Dominika, a posebna zahvala je upućena vlč. Oliveru Jurišiću, dosadašnjem župnom vikaru i upravitelju župe koji je svojim nesebičnim zalaganjem omogućio neometano funkcioniranje župe.

Upravo on, vlč. Oliver Jurišić, današnjom ceremonijom razriješen je dužnosti upravitelja župe te će postati osobni tajnik kardinala Vinka Puljića.

Vrh stranice