Kupres Portal [Arhiva]

Unatoč blagoj zimi i recesiji ulagači u Stožer ne odustaju

21.08.2009 13:31, 284 pregleda

Boraveći na terenima sportskog rekreativnog centra "Stožer- Vrana" iznenadili smo se kad smo zatekli 50-ak radnika u poslu izgradnje lani započetog hotela. Upravo ta izgradnja bila je i povod za razgovor s jednim od vlasnika centra, Miljenkom Mandžom, kojeg smo pitali kako to da unatoč lošoj prošlogodišnjoj sezoni oni ipak nastavljaju ulaganja?

Miljenko nam je rekao da je Kupres još uvijek neotkriven što se tiče potencijala i da oni žele kompletirati ponudu. Nije samo zima ono što je orijentacija njihovog ulaganja nego se ponuda treba protegnuti na cijelu godinu. Projekt ski centra „Stožer“ je podijeljen u više faza pa tako je ove godine u drugoj fazi plan da se do polovice prosinca završi hotel pored restorana „Kupreška kuća“ čiji će kapacitet biti 120 ležaja. Uz spomenuti hotel do istog vremena je potrebno i postaviti postrojenje za umjetno zasnježivanje staze u dijelu u kojem ponajprije nestane snijega što znači postavljanje najmanje četiri topa za umjetni snijeg na donjem djelu staze, a ukoliko bude moguće taj broj povećati i na veći dio staze.

Kako je istaknuo Miljenko, ovu sezonu žele dočekati daleko spremnije nego prošlu te sa punom ponudom izići na turističko tržište.

Kupreški radio

Vrh stranice