Kupres Portal [Arhiva]

Bogata sportska nedjelja u Kupresu

09.08.2009 18:11, 396 pregleda

Koliko sportska natjecanja nedostaju Kupresu i Kuprešacima vidjeli smo upravo danas kada su u našem gradu bila organizirana čak dva velika natjecanja. Naime, sve je počelo prvim državnim natjecanjem u InLine Alpine Slalomu za sve kategorije kojemu su zajednički organizatori bili Skijaški savez Herceg-Bosne te skijaški klub "Stožer" iz Kupresa. Natjecalo se u samom srcu grada Kupresa, kroz Ulicu Kupreške bojne, od caffe bara "Cekan" do Trga Hrvatskih vitezova.

Brz, atraktivan i opasan sport... Ali i neustrašivi natjecatelji bodreni odličnom publikom

Među šezdesetak natjecatelja iz svih krajeva naše zemlje bilo je svih dobnih uzrasta, od najmanjih cicibana pa sve do seniora s višegodišnjim natjecateljskim iskustvom. Budući da u trenutku pisanja ovog izvještaja službeni rezultati nisu bili objavljeni, detaljnije informacije o ovom natjecanju ćemo objaviti sutra.

Bilo bi nepošteno prešutjeti odličnu organizaciju ovog natjecanja kao i publiku koja je u velikom broju došla bodriti natjecatelje.

Istovremeno, na drugom kraju grada, na novoasfaltiranom igralištu pored osnovne škole odigravao se prvi streetball turnir (turnir u uličnoj košarci) "Kupres 2009.". U samom natjecanju sudjelovalo je pet ekipa s po 3+1 igrač (tri u igri i jedan u pričuvi). Igralo se po klasičnim streetball pravilima, prvo svatko protiv svakoga nakon čega bi dvije najuspješnije ekipe finalnom utakmicom odlučile pobjednika.

Rezultati prvog dijela natjecanja:FOX - V.B.E. 12:15Crni vrh - Stožer 15:13Zgrade - FOX 15:6V.B.E - Crni vrh 15:8Stožer - Zgrade 15:5FOX - Crni vrh 6:15V.B.E. - Stožer 15:10Zgrade - Crni vrh 6:15FOX - Stožer 4:15V.B.E. - Zgrade 7:15

Kvaliteta košarke kakve se ne bi posramili ni u Euroligi

Nakon odigranog prvog dijela u kojem su najuspješnije bile ekipe Crnog vrha te V.B.E.-a pristupilo se atraktivnom natjecanju u tricama. U tom natjecanju sudjelovalo je deset igrača od kojih je svaki imao po devet pokušaja. Nakon prvog dijela tricaškog natjecanja ostala su samo dva imena, Davor Čičak i Josip Jezidžić koji su nakon napetog razigravanja napokon odlučili pobjednika. Bio je to Davor Čičak koji je iz ukupno 24 pokušaja zabio dvanaest trica dok je Josip jezidžić zabio samo dvije trice manje.

Najbolji tricaši - Drugoplasirani Josip Jezidžić i pobjednik Davor Čičak

Nakon uzbudljivog tricaškog natjecanja uslijedio je i glavni događaj dana, finale. U finalu su se sastale dvije najuspješnije ekipe iz prvog dijela natjecanja, Crni vrh te ekipa V.B.E.-a. Odmah po samom početku finalnog susreta ekipa Crnog vrha u sastavu: Mile Radić, David Čičak i Jure Herceg, preuzela je inicijativu u igri te su nakon svega nekoliko trenutaka igre ostvarili prednost od pet koševa razlike. Ekipa V.B.E.-a u sastavu: Dražen Čičak, Dragan Bulut i Emil Knežević na takvu igru nisu imali adekvatan odgovor te su nakon petnaestak minuta igre morali priznati poraz rezultatom 8:21 i pružiti ruku boljima iz finalnog susreta, ekipi Crnog vrha.

Prizor iz finalne utakmice

Po završetku turnira dodijeljene su i vrijedne novčane nagrade ekipama Stožera (za treće mjesto), V.B.E.-a (za drugo mjesto) i Crnog vrha (za prvo mjesto) kao i nagrada Davoru Čičku koji je osvojio prvo mjesto u natjecanju u pogađanju trica.Kao zaključak svemu vrijedi pohvaliti odličnu organizaciju prvog streetball turnira "Kupres 2009.". Dečki, svaka Vam čast! Također, vrijedi pohvaliti odličnu publiku koja je pljeskom nagrađivala svaki atraktivan sportski potez ali i ohrabrivala svoje favorite te im tako pomogla pri ostvarivanju rezultata. Također organizatori su se zahvalili svim sponzorima koji su omogućili ovo vrhunsko sportsko natjecanje.

Osim odličnom organizacijom, gledatelji su bili počašćeni pivom i dobrom glazbom

Pobjednici ovog turnira, ekipa Crnog vrha u sastavu: Mile Radić, David Čičak, Jure Herceg i Igor Cvjetković, burno su proslavili osvajanje laskave titule najbolje kupreške ekipe u streetballu. Zasluženo, nema govora!

Oni će se pamtiti... Pobjednička ekipa Crnog vrha s organizatorima Po završetku ceremonije proglašenja najboljih organizatori su obećali još nešto, a to je: "Vidimo se i dogodine u kolovozu na drugom streetball turniru "Kupres 2010."!" ...s obzirom kakav je bio ovogodišnji turnir mogu samo reći da jedva čekam!

Fotogalerija USKORO!!!

Vrh stranice