Kupres Portal [Arhiva]

Održan treći Šujički polumaraton

08.08.2009 13:38, 302 pregleda

Treću godinu za redom na južnom izlazi iz Kupresa u pravcu Šujice startao je u 10 sati Kupreško-šujički polumaraton. Ove godine broj sudionika je porastao na 58. Uz brojne Kuprešake koji su pozdravili sami start nazočni su bili, kao domaćin na startu, načelnik Stjepan Herceg te kao domaćin cilja, načelnik susjedne općine Tomislavgrad, Ivan Vukadin.

Organizatori su za sve sudionike maratona na stazi dugoj 21 kilometar pripremili tri mjesta za okrepu, a sudionike maratona pratili su, uz pripadnike policije, i članovi medicinskog tima iz Tomislavgrada kao i predstavnici organizatora koji su nadzirali maraton.

Ove godine je dionica Kupres-Šuica istrčana za sat i petnaest minuta. Rekord je postavio natjecatelj iz Apatina (Srbija) Goran Čegar, njegovi su korijeni iz ovih krajeva, roditelji su mu iz Glamoča.

Od 58 sudionika njih 56 je istrčalo stazu do kraja. Organizatori ovogodišnjeg polumaratona svečanu dodjelu pehara i priznanja upriličili su ispred Hrvatskog Doma „Stjepan Radić“ u Šujici. Nakon toga je za sve sudionike i goste priređen ručak u obližnjem hotelu.

Cjelokupne rezultate možete pogledati klikom OVDJE!

Kupreški radio

Vrh stranice